Transfer bombetina! Mario Hezonja napušta Real, kraljevski klub ne pamti ovakav šamar!

14.06.2024

15:17

0

Autor: P.K.

Nagađalo se gde bi mogao da nastavi karijeru, ali ovo niko nije očekivao

Transfer bombetina! Mario Hezonja napušta Real, kraljevski klub ne pamti ovakav šamar!
Mario Hezonja - Copyright Profimedia

Kakva košarkaška bomba je detonirala iz Španije! Prema pisanju više pouzdanih listova iz Španije, Mario Hezonja je potpisao ugovor sa Barselonom!

Novi prvak Španije je tako dobio direktan šamar od najvećeg rivala, i to samo nekoliko dana nakon što je osvojio nacionalnu titulu.

Iako je posle finala ACB lige navodile na to da će hrvatski košarkaš ostati u Realu, Barselona je napravila "Figa" u punom smislu te reči. Svi ugledni sportski listovi u Španiji javljaju da će se Hezonja vratiti u klub u kome je proveo period između svoje 17. i 20. godine (2012-2015).

Ugovor je na pet sezona i učiniće Hezonju jednim od najplaćenijih košarkaša u Evropi, sa godišnjom platom od oko tri miliona evra neto.

Kontakti između Barselone i Hezonje traju dugo, ali je u poslednjim danima operacija dobila konačan zamah. Hrvatski krilni igrač od 29 godina ceni sve titule koje je mogao da osvoji sa Real Madridom u poslednje dve godine, što je izrazio i u svojim izjavama u sredu nakon finala protiv Mursije.

- Osećam se vrlo prijatno ovde. Primili su me raširenih ruku kada su mnogi ljudi govorili s**nja i voleo bih da im to vratim sa još godina i titula - rekao je samo nekoliko sekundi nakon završetka treće utakmice.

Ipak, Hezonja nije garantovao svoj ostanak u belom.

- Sada počinje sezona kancelarije, nadam se da ćemo svi biti ponovo ovde.

Na kraju, predlog za obnovu ugovora Real Madrida nije uopšte ubedio Hezonju, koji se osećao mnogo više cenjenim od strane Barselone i odlučio se za plavo-crveni tim.

Real Madrid ima pravo preče kupovine igrača, koje može iskoristiti kada se otvori odgovarajući period za nekoliko dana. Međutim, izvori upoznati sa operacijom veruju da beli klub neće iskoristiti to pravo.

Povratak Hezonje u Palau predstavlja pravu bombu, ekvivalentnu u košarci kontroverznom prelasku portugalskog fudbalera Luisa Figa iz Barselone u Real Madrid 2000. godine.

Sa ovim potpisom, Barselona ne samo da dobija jednog od najboljih krilnih igrača u evropskoj košarci, člana Drugog najboljeg tima poslednje Evrolige, već i igrača koji je formiran u klubu i koji je bio jedan od osnovnih delova pobedničkog tima Real Madrida u poslednje dve godine.

Sa druge strane, Real će biti znatno oslabljen na nivou domaćih igrača, jer će odlazak Hrvata dodati i odlasci Rudija Fernandeza, Serhija Rodrigeza, Karlosa Alosena i mladog Ismaile Dianjea.

Predsednik Barse Đoan Laporta bio je jedan od glavnih pokretača ove operacije, koja je zbog svog posebnog značaja uspela da zaobiđe budžetska ograničenja koja opterećuju košarkašku sekciju.

Sa Hezonjom Barselona umnogome povećava kvalitet na poziciji "trojke", gde će Hrvat zameniti Srbina Nikolu Kalinića, kojem ističe ugovor i ima dogovor sa Crvenom zvezdom.

Hezonja je u poslednjoj sezoni beležio prosečno 10,6 poena, 4,4 skoka, 1,4 asistencije i 11,2 indeksnih poena u ACB ligi i 13,5 poena (43% za tri poena), 4,6 skokova, 0,9 asistencija i 13,3 indeksnih poena u Evroligi.

Hezonja može da igra i "četvorku" zbog svoje visine (2,03) i svestranosti, koja mu omogućava da šutira spolja kao i da igra u reketu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike