Delirijum u Viskonsinu: Milvoki posle 50 godina NBA šampion, Adetokumbo razbio Finiks sa 50 poena

21.07.2021

05:51 >> 09:49

0

Autor: Milan Nastić

Baksi u šestoj utakmici finalne serije pobedili Sanse sa 105:98

Delirijum u Viskonsinu: Milvoki posle 50 godina NBA šampion, Adetokumbo razbio Finiks sa 50 poena
Copyright Tanjug/AP Photo/Paul Sancya/

Ovo su u Viskonsinu čekali 50 godina. Milovki je napokon postao NBA šampioni u velikom preokretu u finalnoj seriji u kojoj su gubili sa 2:0, ali su nakon toga ostvarili četiri trijumfa zaredom i na kraju prsten doneli u svoj grad.

Tako su tek peti tim koji je okrenuo taj rezultat u finalnoj seriji. Prethodno je to pošlo za rukom Klivlendu, Majamiju, Portlandu i Bostonu.

Pročitajte još

Oni su šestom meču pobedili Finiks sa 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21), nakon čega je nastao delirijum u Fiserv forum dvorani u kojoj se orilo u čast titule, ali i u ime njihovog najboljeg igrača Janisa Adetokumba, koji je proglašen MVP finalne serije.

Kako i ne bi, kad je Grk bukvalno razbio Finiks u sinoćnjoj utakmici gde je postigao 50 poena, uz pet blokada, 14 skokova i dve asistencije i tako se na najbolji mogući način oprostio od navijača Baksa za ovu sezonu.

Adetokumbo je dizao na noge svoje navijače, ali i njih 65.000 ljudi koji su ispred dvorane pratili šesti meč finalne serije pošto nisu mogli da kupe kartu za ovaj okršaj.

Janis je imao svoje veče, osim što je ubacio 50 poena, i time bio nadomak ličnog rekorda, on je svojim neverovatnim potezima i blokadama bio pravi lider na terenu, a dvorani se posle meča orilo MVP, MVP.

Koliko je bio dominantan u šestom okršaju protiv Finiksa, pokazuje da je u nekim delovima meča postigao više koševa, nego svi ostali saigrači sa klupe.

Jednostavno Grk je imao svoje veče, radio je šta je hteo, i košarkaški Sansa nisu imali rešenje za centra Milvokija.

Što se tiče samog meča, bilo je dosta preokreta, i klub iz Arizone je imao svoje šanse, čak su bacili Milovki na noge  u nekim trenucima meča, međutim, Baksi su se zahvaljujući Janisu ponovo vraćali u igru i na kraju zasluženo osvojili titulu posle 50 godina čekanja.

Pored Grka, odličnu partiju za klub iz Viskonsija pružio je i Midlton sa 17 poena, ali treba istaći njegovu trojku u samoj završnici koja je umnogome odlučila pobednika. Treba dodati i Bobi Portisa koji je ubacio 16 koševa.

U poraženoj ekipi, odličnu partiju je pružio Kris Pol sa 26 poena i Devin Buker sa 19 koševa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike