Partizan trijumfalno krenuo po srpski tron! Trifunović vukao Valjak protiv uporne Mege!

24.05.2024

20:24

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u Areni pobedom otvorili polufinalnu seriju plej-ofa košarkaške Superlige Srbije

Partizan trijumfalno krenuo po srpski tron! Trifunović vukao Valjak protiv uporne Mege!
Uroš Trifunović na meču sa Megom - Copyright MN Press

Ostao je Partizan bez regionalnog trona, ali vremena za tugovanje crno-beli nisu imali previše. U nešto drugačijem sastavu u odnosu na završnicu AdmiralBet ABA lige, izabranici Željka Obradovića večeras su Areni protiv Mege trijumfalno otvorili polufinalnu seriju plej-ofa Superlige - 82:72.

Ono što je za klub iz Humske najvažnije - Panter i drugovi imaju dve meč lopte za plasman u finale i osiguranu majstoricu. Sve ostalo verovatno će naići na podeljena osećanja, pre svih, kod trenera Valjka Željka Obradovića, s obzirom da su se njegovi izabranici po ko zna koji put ove sezone susreli sa velikim rezultatskim oscilacijama.

Nije Partizanova pobeda nijednom večeras bila ozbiljnije dovedena u pitanje, ali svakako da najtrofejniji trener Evrope neće biti presrećan zbog toga što su njegovi igrači ponovili stare boljke ogledane u prelako izgubljenom dvocifrenom vođstvu. 

Uroš Trifunović dobio je i na pravi način iskoristio veliki prostor za igru koji mu je dao Obradović. Sa 23 poena bio je ubedljivo najbolji igrač Partizana, kojeg je sjajno povukao na otvaranju duela. Sa tri ubačene trojke u prvih sedam minuta meča Trifunović je gurnuo Valjak do prvog dvocifrenog vođstva na meču, posle čega je Mega u završna dva minuta uvodne deonice napravila seriju 11:0 i u potpunosti istopila prednost Partizana.

Posle potpuno izjednačene druge deonice i rezultatske klackalice, Partizan je u trećem kvartalu vidno podigao intenizet igre na obe strane terena, što je rezultiralo begom na novu dvocifrenu prednost posle serije 17:2 (59:48). Ni tada, međutim, nije bio kraj. Mega je uspela još jednom ekspresno da istopi prednost crno-belih, koji su u 32. minutu imali "samo" tri poena viška (64:61).

Ipak, snage za još jedan preokret gosti nisu imali, preciznije domaći im to nisu dozvolili. Iako nisu briljirali, Panter i drugovi saluvali su dovoljno koncentracije da duel rutinski privedu kraju i dođu do prve meč lopte za plasman u finale, koju će imati već u ponedeljak u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Uroš Trifunović sa 23, dok je Aleksa Avramović postigao 16 poena. Kod Mege su se istakli Filip Jović sa 16 i Nikola Đurišić sa 15 poena.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Jović je promašio, na drugoj strani Ponjitka pogađa dva penala i dovodi Partizan nadomak vođstva u polufinalnoj seriji - 78:69, 39. minut. KRAJ! Partizan je pobedio Megu 82:72.

38. minut - Avramović postiže lake poene iz prodora - 74:64. Posle dva ubačena penala Đurišića, crno-beli gube loptu zbog tri sekunde u reketu Ponjitke. Iljasolu ubacuje trojku na dva minuta i 41 sekund pre kraja četvrte deonice - 74:69. Obradović traži minut odmora, posle kojeg Trifunović popravlja svoj promašaj - 76:69 pred završna dva minuta četvrtog kvartala. 

MN Press
 

36. minut - Smailagić sada dolazi i do blokade, ali Ledej na drugoj strani promašuje otvorenu trojku - 71:61, 35. minut. Jelavić je promašio ceo koš prilikom šuta za tri poena, na drugoj strani Trifunović ubacuje jedno od dva bacanja i treći put večeras donosi Partizanu plus 11 - 72:61. Jović promašuje trojku, a na isteku 36. minuta Ledej dobija tehničku grešku zbog pokušaja da iznudi faul prilikom šuta. Jelavić ubacuje slobodno bacanje, a potom sa iste udaljenosti Đurišić pogađa još dva šuta i vraća Megu na 72:64.

34. minut - Trifunović je promašio otvorenu trojku na plus šest za crno-bele u 33. minutu. Panter krade loptu, u kontri poentira Avramović. Partizan u 34. minutu vodi 69:61, Barać traži minut odmora. Smailagić beleži ukradenu loptu, posle koje Panter još jednom poentira sa poludistance - 71:61.

MN Press
 

32. minut - Obradović traži ekspresan tajm aut na otvaranju četvrte deonice posle mini serije Mege 4:0 - 63:59. Ponovo crno-beli lako gube dvocifrenu prednost. Nije Mega iskoristila izgubljenu loptu crno-belih iz tajm auta, što polovičnim učinkom sa linije penala delimično kažnjava Panter - 64:59. Na isteku 32. minuta Partizan vodi 67:61 posle trojke Pantera. 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - U 29. minutu, posle dva ubačena penala Ledeja, Partizan se vratio na, dosad najvećih, plus 11 - 59:48. Posle lakih poena Đurišića, poenima sa poludistance odgovara Panter - 61:50. Na kraju treće deonice Partizan vodi 63:55 posle 2+1 Đurišića.

MN Press
 

28. minut - Traje serija Partizana, posle poena Trifunovića iznosi 12:0. Crno-beli u 17. minutu vode 54:46. Lakim poenima Filipsa prekinuta je serija crno-belih, koji posle trojke Trifunovića uz pomoć table na isteku napada vode 57:48. 

26. minut - Dugo su gosti bez poena, više od tri minuta, posle trojke Ledeja Partizan na polovini treće deonice beži na 50:46. Tajm aut Baraća, posle kojeg Iljasolu pravi faul u napadu. Ledej na drugoj strani promašuje trojku. Avramović krade loptu gostima, a potom Ponjitka poentira iz prodora - 52:46.

MN Press
 

24. minut - Mini seriju Mege 4:0 trojkom prekida Kaboklo - 46:45, posle greške Jovića Ponjitka krade loptu za poene uz faul Avramovića. Srpski reprezentativac je promašio dodatno bacanje, Partizan u 23. minutu vodi 47:46. 

22. minut - Drugo pluvreme otvoreno je poenima Avramovića i zakucavanjem Jovića - 44:42. Posle 22. minuta igre u Areni Mega vodi 46:42 posle dva ubačena penala Jovića.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Dva uzastopna napada na minus dva košarkaši Mege prave grešku u koracima. Mini serija Mege 4:0 u završnici prvog poluvremena za vođstvo na velikom odmoru - 42:40.

MN Press
 

18. minut - Partizan u 17. minutu ide na plus četiri posle poena uz faul i promašenog dodatnog bacanja Ponjitke - 38:34. Malovec poenima iz reketa, barem zasad, prekida nalet Valjka. Posle promašaja Avramovića za dva na isteku napada, Marković u kontri poravnava rezultat - 38:38. Obradović traži minut odmora, posle kojeg Trifunović poentira iz prodora - 40:38. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Partizana 40:38 posle dva promašena penala Ponjitke.

16. minut - Na polovini druge deonice Partizan vodi 34:33 posle dva ubačena penala Avramovića - 34:33. Ponjitka je promašio otvorenu trojku na plus jedan za crno-bele, Marković na drugoj strani polovičnim učinkom sa linije penala poravnava rezultat - 34:34. Mega je već ispunila bonus, Avramović je još jednom oba puta precizan sa penala. 

MN Press
 

14. minut - Malo je Panter izgubio živce, gađao je loptom Jovića posle jednog duela i zbog toga je dobio tehničku grešku. Đurišić je ubacio slobodno bacanje, a potom se igra nastavila napadom Partizana koji je poenima sa poludistance završio Panter. Kovačević na drugoj strani poentira posle ofanzivnog skoka za vođstvo Mege - 29:28. Rezultatska klackalica u ovim momentima, na poene Trifunovića, košem sa poludistance odgovara Milijašević za novu minimalnu prednost gostiju - 31:30. Poentiraju Panter i Jović, na isteku 14. minut Mega vodi 33:32.

12. minut - Seriju Mege 11:0 trojkom prekida Smit na otvaranju druge deonice - 25:22. Posle dva poena Kovačevića, Smailagić je polovično precizan sa linije penala - 26:24. Posle dva ubačena bacanja Markovića rezultat je izjednačen - 26:26.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Panter promašuje šut sa poludistance, u kontri poentira Đurišić. Obradović traži minut odmora posle brze serije Mege 5:0 za 22:16 u 9. minutu. Nova izgubljena lopta crno-belih, koja je kažnjena poenima Iljasolua - 22:18. Trifunović je promašio trojku, posle čega Iljasolu sa linije penala (1/2) vraća Megu na posed zaostatka - 22:19. Posle promašene trojke Smita, šut van linije 6.75 ubacuje Iljasolu za izjednačenje. Na kraju prve četvrtine rezultat je poravnat - 22:22.

MN Press
 

8. minut - Posle skoro dva minuta bez poena, trojku za crno-bele ubacuje Trifunović, koji potom poentira i pod košem rivala. Posle njegovog 11. poena tajm aut traži Barać, Partizan u 7. minutu vodi 19:11. Smailagić krade loptu gostima, a u kontri Panter ubacuje trojku za prvo dvocifreno vođstvo Partizana na meču - 22:11, 8. minut. Iljasolu vraća trojku pred poslednja dva minuta prve deonice.

6. minut - Ušlo se u seriju promašaja i izgubljenih lopti na obe strane. Posle skoro dva minuta bez poena, Jelavić zakucava i vraća megu na posed zaostatka - 14:11.

MN Press
 

4. minut - Ponjitka je polovično precizan sa linije penala, a potom Jović prekida seriju Partizana 6:0 - 9:4. Na trojku Smailagića sa dva poena odgovara Đurišić - 12:6. Posle poena Kabokla, trojku za goste ubacuje Malovec - 14:9. 

2. minut - Meč je otvoren trojkom Trifunovića i zakucavanjem Jelavića. Na drugoj strani prve poene na meču postiže Avramović - 5:2. Posle nove trojke Trifunovića crno-beli dolaze do plus šest na isteku drugog minuta igre - 8:2.

- Eho finala AdmiralBet ABA lige i poraz Partizana od Crvene zvezde još je snažan, a još jači zamajac dala mu je jučerašnja izjava generalnog menadžera Evrolige Paulijusa Motejunasa, koji je otkrio da trofej regionalnog takmičenja ne znači nužno sigurno učešće u eliti naredne sezone.

- Partizanovo dete Savo Drezgić dobio je poverenje Željka Obradovića i našao se u sastavu za završnicu nacionalnog šampionata, a u četvrtak je dobio poziv na jedan spektakularan skup. Opširnije o okupljanju koje će uveličati i srpski superstatovi Nikola Jokić i Vasilije Micić pročitajte u posebnom tekstu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike