Čekamo odgovor iz Zvezde: Kako će 12.000 navijača sa sezonskim kartama stati u Pionir!

11.05.2024

18:04

0

Odluka čelnika kluba krajnje čudna, jer nema dileme da su uslovi u Beogradskoj areni mnogo bolji, a da ne pričamo o bezbednosti aktera na parketu

Čekamo odgovor iz Zvezde: Kako će 12.000 navijača sa sezonskim kartama stati u Pionir!
Copyright MN Press

Ono što se poslednjih dana spekulisalo, dobilo je svoj epilog. Košarkaški klub Crvena zvezda je donela odluku da finalne mečeve plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Partizana igra u Pioniru, a ne u Beogradskoj areni, dvorani u kojoj su nastupali cele ove sezone.

Malo iznenađujuća odluka, jer Pionir prima najviše osam hiljada (i to ako čovek bude na čoveku), a ne u najvećoj dvorani na Balkanu gde može da stane oko 20.000.

Čelnici crveno-belih se pravdaju time da je to njihova "kuća", vetar u leđa igračima, i da se tu najbolje osećaju, ali na neka pitanja nismo dobili odgovor.

Prvo, šta je sa navijačima koji su kupili sezonske karte, a po rečima ljudi iz kluba sa početka sezone, prodato je čak 12.000 ulaznica.

Šta će se dogoditi sa tim navijačima (njih 4.000) koji neće moći da prisustvuju najvažnijim utakmicama u sezoni, a ulaznice su plaćali 11.000 dinara.

Definitivno, to je nepoštovanje prema ljudima koji su dali pare da mogu da prate uživo sve utakmice svojih ljubimaca tokom cele sezone, a ne da se guraju i dolaze u nezavidnu situaciju oko ulaska u dvoranu, kako bi gledali najvažnije mečeve Zvezde u sezoni.

Ili će biti primorani da budu ispred video bimova, koji će biti postavljeni oko Pionira.

Pa, gospodo, tako se ne radi sa navijačima, u koje se kunete, a pritom koji su odrekli mnogih drugih stvari u životu kako bi kupili sezonsku kartu.

Drugo, bezbednosne okolnosti su totalno drugačije u Pioniru i Berogradskoj areni.

Samo se setimo šta se dešavalo ekspediciji Partizana prethodne dve sezone, utakmice su često prekidane, uslovi za igranje su katastrofalni, čak je dolazilo i do pražnjenja dvorane. 

Što dovoljno govori da tamo nisu adekvatni uslovi za mečeva u kojima se odlučuje o prvaku regionalnog takmičenja, i sigurnom učešću u Evroligi naredne sezone. 

Sve su to stvari na koje očekujemo odgovore, ali teško da će se to dogoditi, jer prva utakmica se igra već u ponedeljak.

Jedno je sigurno u narednih deset dana očekuje nas dosta tenzije, kao što je to bilo i prethodnih sezona, tako da možemo da kažemo narodski - neka nam je Bog upomoći!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Milan Nastić

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike