Šok za SAD, novi šamar ekipi Grega Popovića: Francuzi preselišali američke NBA zvezde

25.07.2021

14:07 >> 15:43

0

Tim SAD posle dva poraza na pripremama od Nigerije i Australije, doživeli neuspeh i u Tokiju

Šok za SAD, novi šamar ekipi Grega Popovića: Francuzi preselišali američke NBA zvezde
Copyright Kevin Durent /Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Košarkaši SAD zabeležili su još jedan poraz u odmeravanju snaga sa selekcijama iz ostatka sveta. Od njih su u prvom kolu olimpijskog turnira bili bolji Francuzi rezultatom 83:76.

Najbolji u timu Francuske bio je Furnije sa 27 poena, a pratiili su ga De Kolo sa 13 i Gober sa 12 poena. U ekipi selektora Grega Popovića najviše poena ubacio je Holidej sa 18 poena.

Amerikanci su tokom prog dela igre imali malu prednost, da bi Francuzi igrom u trećoj četvrtini pokazali da se neće lako predati pred NBA zvezdama. Završnica nije mogla bez drame.

U poslednjih dva minuta favorit je ušao sa dva poena viška, ali su posle trojke Furnijea kojom je Francuska vratila vođstvo, počeli da odigravaju nerezonski napade pa je ekipa selektora Vensana Kolea to iskoristila da meč završi sa komfornih sedam poena prednosti.

Očigledno je da u timu SAD još nije sve podešeno tako da bi se lagano dobijale utakmice, jer su i u pripremnom periodu trpeli poraze od Nigerije i Australije.

Ovo je prvi poraz SAD na Igrama posle 17 godina. Poslednji put je to pošlo za rukom Argentini na OI 2004. godine u Atini u polufinalu (89:81).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike