Zvezda sa povratnikom Topićem "preslišala" studente i zakazala borbu za finale! Sada ih čeka Mega! (FOTO/VIDEO)

22.04.2024

20:18

0

Autor: D. N.

Kapitenu Laziću je ovo bila 800. utakmica u crveno-belom dresu

Zvezda sa povratnikom Topićem "preslišala" studente i zakazala borbu za finale! Sada ih čeka Mega! (FOTO/VIDEO)
Copyright AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Studentskog centra i Crvene zvezde odigrali su drugu utakmicu četvrtfinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. U prvom meču, u Beogradu crveno-beli su pobedili 83:81, a večeras u Podgorici sa 92:77. Tako da će tim Janisa Sferopulosa sada igrati protiv Mege u borbi za finale.

Drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost.

Gosti iz Beograda su od početka meča u "Morači" kontrolisali situaciju, postepeno povećavali prednost koja je bila veća i od 20 poena. Mada je u poslednjoj deonici došla do manjeg opuštanja. Tada je ekipa Dejana Jakare postizala lake poene. Prednost nije bila opasno ugrožena, ali se Grku nije svidelo opuštanje, pa je morao da traži tajm-aute u kojima je vikao na igrače. Tako da je na kraju bilo 15 poena razlike za beogradski tim. 

Takođe važno za Zvezdu je da se na teren vratio Nikola Topić posle tri i po meseca pauze, a Jago dos Santos je zaigrao bez maske. Uz to, kapiten Branko Lazić je odigrao 800. meč u crveno-belom dresu.

Kao što je rečeno, Zvezda je sve vreme držala meč pod kontrolom, a samo je bila lošija u poslednjoj deonici, koju je izgubila sa 23:14. Najefikasniji je bio Jago dos Santos, sa 17 poena (3/5 za tri), a pratili su ga Nemanja Nedović sa 13 i Rokas Gidreaitis sa poenom manje. Inače, Nedović je meč završio ranije, u poslednjoj deonici, pošto je dobio drugu nesportsku ličnu.

Trej Tompkins je ubacio 11 poena (3/5 za tri), a trojke u drugom poluvremenu su bile veoma važne, kako bi se prednost održavala. Povratnik Topić je ubacio osam poena, uz nepogrešivost za tri poena (2/2. Lazić je ubacio dva poena, a jedini ko nije dobio šansu bio je Majk Tobi. Tako da se samo on nije upisao u strelce.

Miloš Teodosić je ubacio šest poena (2/2 za tri), a imao je i tri asistencije.

Kod Podgoričana Mateo Drežnjak postigao je 19 poena. Nikola Pavlićević je dodao 13, dok su mladi igrači Luka Bogavac i David Mirković ubacili deset, odnosno sedam poena.

 

BLOG UŽIVO:

Četvrta četvrtina 77:92

40. minut - Jago ne pogađa za tri poena. Vučeljić smanjuje na 92:77. Ivišić blokira Topića.

39. minut - Topić uspešan za tri - 92:75. Mirković ne uzvraća istom merom.

38. minut - Bogavac protiv Davidovca i pogađa za dva - 87:75. U novom pokušaju ne pogađa za tri.

37. minut - Novi tajm-aut Grka zbog lakih poena Podgoričana. Posle poena Drežnjaka za 87:73. Topić ponovo na terenu i faulira ga Drežnjak.

36. minut - Drežnjak smanjuje sa linije bacanja na 87:69. Smart za Gidreaitisa koji ne pogađa za tri.

35. minut - Pogađa i drugi klinac ekipe iz Podgorice, Mirković - 87:64. Teodosić ide na klupu, ulazi Gidreaitis. Tajm-aut Sferopulosa koji viče na igrače jer je došlo do opuštanja, pa je rezultat sada 87:68.

34. minut - Smart ne pogađa za tri poena. Ali pogađa Bogavac na drugoj strani, za tri poena - 87:61.

33. minut - Tompkins posle finte ne pronalazi Teodosića. Ide na klupu, a ulazi Davidovac.

32. minut - Jago ulazi, izlazi Topić. Brazilac pogađa za tri poena - 84:56.

31. minut - Tompkins pogađa na novu trojku - 81:56. Učinak mu je sada 3/3 za tri poena.

Treća četvrtina 54:78

30. minut - Lazić sam na prodor i poeni za 76:54. Zvezdinom kapitenu ovo je 800. utakmica. Zatim Teodosićeva asistencija za Topića, za kraj treće deonice.

29. minut - Baćović pokušava, ali je ipak istekao napad. Na drugoj strani, posle dodavanja Bolomboja, Tompkins sam i pogađa za tri.

Jakara traži tajm-aut, a Zvezda vodi sa 74:53. Drežnjak ne pogađa prvo bacanje, ali da drugo - 74:54.

28. minut - Baćović faulira Bolomboja. Pogađa samo jedno - 69:51. Faul Lazića nad Drežnjakom. Zakucavanje Bolomboja posle dodavanja Teodosić - 71:53.

27. minut - Tompkins za tri iz ugla - 68:49.

Nedović pravi ličnu, ali Teodosić smatra da je faul u napadu Drobnjaka. Gleda se snimak. Odluka je nesportska Nedovića koji napušta teren. Ovo mu je bila druga nesportska. Nastavlja Zvezda bez Nedovića. Drežnjak ne pogađa za dva, a onda nema poena ni u popravnom.

26. minut - TV tajm-aut. Davidovac polovičan u izvođenju bacanja - 65:45.

25. minut - Mitrović ne pogađa slobodna bacanja. Pavlićević iz driblinga pogađa za tri - 62:43 za Zvezdu. Topić bez gledanja do Davidiovca - 64:43.

24. minut - Mitrović pravi faul nad Hadžibegovićem posle pasa Dokinsa. Kapusta pokušava za tri, ali ne pogađa ni obruč. Ostaje 62:38.

Pavlićević krade loptu posle greške Gidreatisa i poeni. Beži Jagu kome je bilo namenjeno dodavanje - 62:40.

23. minut - Ulazi Mitrović. Domaćin ne uspeva da realizuje napad zbog agresivne odbrane gostiju, Ubrzo i Jago staje na liniju bacanja. Oba pogađa - 62:38.

22. minut - Kapusta faulira Lazića. Gleda se snimak posle čelendža. Lopta sa strane za goste. Kapusta pravi novi faul. I ponovo se gleda snimak. Ponovo lopta sa strane za Zvezdu. 

Prejaka lopta ka Dokinsu Odlazi u aut. Lopta za goste, Jago pogađa za tri posle napada koji nije obećavao.

Smanjuje Pavlićević na 60:38.

21. minut - Pavlićević prodorom otvara nastavak meča, smanjuje 57:36.

Na poluvremenu Nedović najefikasniji sa 13 poena, Gidreaitis ubacio 10, a Jago sedam.

Druga četvrtina 34:57

20. minut - Kapusta ide na Jaga koji pravi faul. Kapusta na liniji bacanja i pogađa oba - 54:34. Teodosić nalazi Bolomboja koji ne pogađa ispod koša.

ABA liga/SC Derby/Filip Roganović
 

U poslednjim trenucima kontra Zvezde. Topić daje loptu Gidreaitisu koji ide na koš. Blokada Dokinsa, ali klupa Zvezde traži čelendž. Upisani poeni Litvancu - 56:34. Tu je i dodatno slobodno bacanje - 57:43.

Drobnjak od koša do koša, ali ne uspeva da pogodi iz polaganja.

19. minut - Bolomboj pravi faul. Drežnjak izvodi slobodna bacanja. Pogađa oba - 50:32. Nedović u padu, za dva pogađa, 52:32.

18. minut - Pogađa Jago sa dva, za 47:30. U novom napadu, pogađa Brazilac i za tri - 50:30.

17. minut - Drežnjak pogađa trojku iz ugla, za 42:30. Ivišić ponovo blokira Smarta koji se iskupljuje i krade loptu Drežnjaku. U nastavku, Mirković faulira Davidovca ispod koša.

Nedović tek što je ušao, pogađa za tri - 45:30.

15. minut - Teodosić gubi loptu, na kraju Drežnjak poentira.

14. minut - Drobnjaku "otvoren put" ka košu, koristi, ide na polaganje, pa Janis Sferopulos traži tajm-aut. Vodi Zvezda sa 35:21.

Teodosićeva trojka, za 38:21. Zatim Davidovac pravi ličnu, svoju drugu u ovom meču. Drobnjak ide na Jaga i dobija dva bacanja, mada traži i nesportsku. Pogađa prvo, pa i drugo - 38:23.

13. minut - Nesportska Nedovića.Mitrović protiv Baćevića, lopta van terena, ali i dalje u posedu Zvezde. Ivišić blokira šut Smarta.

12. minut - Mitrović zakucava, posle asistencije Teodosića. Posle 33:14, Jakara opet traži tajm-aut.

Ne pogađa Bogavac iz doduše veoma teške situacije. Teodosić nalazi Smarta na drugoj strani terena. Ulazi na prodor i povećava na 35:15.

Prva četvrtina - 12:29

10. minut - Drobnjakova prva lična, lopta sa strane za Zvezdu. Mitrović ispod koša, pogađa za 26:12.

Teodosić sa deset metara. za 29:12.

9. minut - Kapusta ka Drežnjaku, ali faul ispod koša. Nedovićeva prva lična. Sada je 22:12. Solo prodor Nedovića. za 24:12.

8. minut - Mitrović ispod koša, ali daje loptu Topiću koji pogađa za tri, posle velike pauze zbog povrede. Nedović posle dva poena pogađa i slobodno bacanje, za 22:10. Ulaze i Tompkins i Teodosić.

7. minut - Sada Nedović pogađa za tri, a onda smanjuju "studenti" na 16:10. Zatim Bolomboj gubi loptu, a Davidovac pravi faul. Bolomboj izlazi, a ulazi Mitrović.

Kapusta faulira Gidreaitisa.

6. minut - Posle trojke Gidreatisa, Dejan Jakara traži tajm-aut. Rezultat je 13:5 za goste. Kapusta pogađa iz velike daljine, za smanjene na 13:8.

5. minut - Nedović na parketu umesto Lazića. Odmah pokušava za tri, ali ne pogađa. Ubrzo Bolomboj dodaje Davidovcu koji lako poentira.

4. minut - Pavlićević preko Bolomboja, za 6:4. Gidreaitis povećava na 8:4. Kapusta fintom tera Bolomboja na faul. Ulazi i Topić koji dobija aplauze publike u Podgorici.

3. minut - Jago gubi loptu i aut. Prvi neiskorišćeni napad Zvezde u meču. Na drugoj strani neprecizan ni Dokins. Posle promašaja Jaga, lopta za domaćina, pa onda kapiten Lazić pravi faul.

Laki poeni Pavlićevića, za smanjenje na 6:2.

2. minut - Pavlićević pokušava za tri, ali ne pogađa. Ostaje 6:0 za Zvezdu.

1. minut - Laki poeni Bolomboja za početak, a onda i kontra Gidreaitisa. Posle polaganja 4:0 za Zvezdu.

18.25 - Dobra vest za Zvezdu da Janis Sferopulos može da računa na Nikolu Topića. Ostaje da se vidi koliku će minutažu da dobije. Jago dos Santos igra bez maske.

17.00 - Utakmica u Podgorici će početi u 18.30. Sudije su: Saša Pukl, Sašo Petek i Josip Radojković

16.55 - Plasman u polufinale su već obezbedili Partizan, Mega i Budućnost. Mega čeka bojeg iz okršaja Zvezde i Studentskog centra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike