Dosta mu Evrope: Kokoškov se oprostio od Fenerbahčea, vraća se u NBA

27.07.2021

08:30

0

Prema izveštajima turskih insajdera Kokoškov je potpisao ugovor sa Dalasom

Dosta mu Evrope: Kokoškov se oprostio od Fenerbahčea, vraća se u NBA
Copyright MN Press

Posle samo godinu dana u Evroligi na klupi turskog Fenebahčea, aktuelni selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov vraća se u SAD.

Kao što je već ranije najavljeno, strateg “orlova” prihvatio je poziv Dalas Meveriksa da se pridruži njihovom stručnom štabu, koji će od sledeće sezone predvoditi njihov bivši plej Džejson Kid. Ovu vest ekskluzivno je objavio turski košarkaški insajder Jagiz Sabuncoglu.

Ranije su američki mediji spekulisali da je Kokoškova novim poslodavcima preporučila njegova uspešna saradnja sa prvom zvezdom tima Lukom Dončićem u reprezentaciji Slovenije. Takođe, očekuje se da mu privikavanje na novu sredinu olakša i poznanstvo sa Bobanom Marjanovićem, sa kojim je ovog leta imao neuspešan pokušaj da dođe do OI u Tokiju.

Kokoškov je od 2000. godine sa jdnogodišnjim prekidom zbog posla u Feneru, stalno bio angažovan u NBA timovima. Karijeru je počeo u Klipersima, a radio je i u Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, Juti i Sakramentu.

U sezoni 2018/19 radio je samostalno kao prvi trener Finiksa što je bilo postavljanje evropskog trenera na klupu jednog NBA tima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike