Košarkaši Makabija "zaglavljeni" u Tel Avivu: Pitanje je da li će moći da igraju plej-in Evrolige!

14.04.2024

01:13

0

Izrael je odlučio da zatvori svoj vazdušni prostor za sve letove, što znači da su košarkaši Makabija ostali na neki način "zaglavljeni

Košarkaši Makabija "zaglavljeni" u Tel Avivu: Pitanje je da li će moći da igraju plej-in Evrolige!
Bonci Kolson i Vejd Boldvin - Copyright Profimedia/Mehmet Eser/Anadolu Agency

Utakmica plej-in faze Evrolige između Makabija iz Tel Aviva i španske Baskonije koja je bila planirana za utorak od 19.00 časova u Beogradskoj areni nalazi se pod znakom pitanja zbog večerašnjih dešavanja u Izraelu!

Naime, Izrael je odlučio da zatvori svoj vazdušni prostor za sve letove, što znači da su košarkaši Makabija ostali na neki način "zaglavljeni" u ovoj zemlji posle napada Irana bespilotnim letelicama.

Oni su otputovali za Izrael kako bi tamo odigrali svoju utakmicu domaćeg prvenstva protiv Hapoel Holona, koju su i dobili rezultatom 91:82, a bilo je planirano da se momentalno vrate za Beograd radi priprema za presudni susret u Evroligi.

 

 

Sport je u Izraelu vrlo brzo ove večeri pao u drugi plan, pa brojni evropski košarkaški i sportski portali navode da je veliko pitanje da li će Makabi uspeti da dođe u Beograd na vreme za meč sa Baskonijom.

To bi napravilo pravu pometnju u plej-inu, jer bi Baskonija onda direktno dobila sedmo mesto, a i pobednik meča Anadolu Efes - Virtus bi automatski samim tim bio osmoplasirani.

Ostaje da se vidi kako će se situacija odvijati dalje i da li će Evroliga na neki način regulisati stvari.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike