Srbija je nešto drugo, kad igraš za Partizan... Eksum postao heroj Dalasa, pa se setio crno-belih! (VIDEO)

08.04.2024

12:33

0

Autor: A. S.

Australijanac dobro pamti sve

Srbija je nešto drugo, kad igraš za Partizan... Eksum postao heroj Dalasa, pa se setio crno-belih! (VIDEO)
Dante Eksum - Copyright printscreen/youtube/Dallas Mavericks

Publika na Balkanu je dobro naučila da je Dante Eksum meč viner igrač, bar je tu ulogu stekao u dresu Partizana, ali je sada i "preko bare" pokazao da se na njega ozbiljno može računati kada se lomi rezultat.

Eksum je noćas postao heroj Dalasa, košem za produžetak protiv Hjustona, a Maveriksi su kasnije upisali pobedu. Asistirao mu je Luka Dončić, pa je Australijanac posle meča govorio o podršci koju dobija od Slovenca, ali i od Kajrija Irvinga.

- To je nešto veliko. Ukoliko promašim jedan šut, oni mi kažu da šutiram sledeći. Momenti kad ubaciš bitan šut te podsete na situacije gde su ti 'čuvali leđa' - rekao je Eksum, pa još jednom govorio o iskustvu koje je stekao u beogradskom Partizanu:

- Srbija je potpuno druga 'zver'. Bez kritika na račun Dalasa, i oni su super, ali u Srbiji je drugačije. Pevanje i slavlje. Ljudi koji vode navijanje i ne gledaju utakmicu, jer se staraju da svi navijaju. Danas je bilo glasno, ali je Srbija potpuno nešto drugo.

Australijanac je u crno-belom dresu proveo lep period, kojim je zaslužio povratak u NBA ligu i dobro je svestan da ono što je proživeo u Srbiji, ne postoji na drugim mestima.

- Kad igrate za Partizan i uđete u Zvezdinu halu 'Pionir', to je mnogo teško. Igrali smo seriju od pet utakmica, dve kod njih, zaista je teška atmosfera. Kao da su i navijači bili na terenu sa njima. Mislim da atmosfera u plej-ofu ne može tome da se približi, ali to u Srbiji me je definitivno dobro spremilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike