Drama pripala Olimpijakosu: Zvezda se porazom oprostila od Delija!

04.04.2024

21:04

0

Crveno-beli u triler završnici izgubili od tima iz Atine sa 89:86

Drama pripala Olimpijakosu: Zvezda se porazom oprostila od Delija!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde porazom su se oprostili od Delija ove sezone u Evroligi.

Crveno-beli su izgubili od Olimpijakosa sa 89:86 (23:14, 19:25, 21:25, 26:22) u 33. kolu ovog takmičenja.

Viđena je prava drama u Beogradskoj areni, i pobednik je odlučen u poslednjim sekunadam meča, mada su i crveno-beli imali šansu preko Nedovića da uđu u produžetak, ali lopta jednostavno nije htela u koš, i na kraju su crveno-beli iz Pireja zasluženo slavili u pretposlednjem kolu Evrolige.

Ruku na srce, stekao se utisak da su gosti tokom čitavog meča bili bolja ekipa, kontrolisali igru, ali izabranici Janisa Sferopulosa su ipak uspeli da se vrate u meč, od sredine treće četvrtine ušli su u svoj ritam, čak su početkom poslednje četvrtine imali minimalno vođstvo, ali nisu uspeli da ga održe i pobeda je otišla u ruke Olimpijakosa.

Videlo se kod igrača Zvezde velika želja da se od Delija oproste pobedom, ali za protivnika su imali jednu od najboljih ekipa u Evroligi, ali čini se da ni gosti nisu večeras pokazli svoje pravo izdanje, ali su ipak na kraju stigli do trijumfa.

Ostaje žal što odlična partija Džoa Bolomboja nije krunisana trijumfom, jer je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Zvezde ove sezone.

Amerikanac je meč završio sa 19 poena, uz 12 skokova, i Hanga je isti broj koševa postigao, slede Gedraitis sa 16 i Nedović sa 15 poena. 

U redovima Olimpijakosa je dominirao Vrajt sa 20, zatim sledi Papnikolau sa 12 i Vokap sa istim brojem koševa.

Blog uživo:

40. minut - Posle velika drame Zvezda izgubila od Olimpijakosa sa 89:86.

38. minut - Ulazimo u samu završnicu meča, nema dileme da nas očekuje velika borba do kraja utakmice (82:77).

36. minut - Olimpijakos je sve bliži pobedi, održavaju prednost od šest poena, ali Zvezda se ne predaje.

34. minut - Olimpijakos održava prednost, ali Zvezda je odigrala nekoliko loših napada, što su iskoristili gosti i otišli na plus šest (75:69).

32. minut - Bolji početak poslednje deonice Olimpijakosa, i ponovo su otišli u vođstvu. Ali nema dileme da nas očekuje velika borba u ovom periodu utakmice (67:64).

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Kakva trojka Teodosića, koja je dovala Zvezdu do prvog vođstvo na utakmici i to u poslednjoj sekundi treće četvrtine (62:61).

28. minut - Rezultaqtska klacklaica u ovom delu meča, nema dileme da nas očekuje uzbudljiva završnica utakmice. Digla se i publika (61:61).

25. minut - Verovali ili ne, Zvezda postiže dve trojke zaredom i stiže do izjednačenja. Mnogo bolji deo utakmice crveno-belih (52:52)

24. minut - Činjenica je da utakmica nema neki intezitet, ali postoji želja kod obe ekipe d aslave u večerašnjem meču. Vodi Olimpijakos sa 52:46. 

22. minut - Opet bolji počpetak Olimpijakosa i već posle dva minuta u nastavku otišli na plus devet (48:39). Mnogo jače su ušli u drugih 20 minuta crveno-beli iz Atine.

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Posle prvog poluvremena Olimpijakos vodi, ali nema dileme da nas očekuje uzbudljiv nastavak utakmice (42:39). Ponovo dobra partija Hange sa 15 poena, Gedraitis je ubacio devet.

16. minut - Domaćini uđu u dobar ritam, ali isto tako se čini da Olimpijakos se brzo odlepi, i to je kuriozitet prvog poluvremena. Realtivno mirna utakmica, kao da je prijateljska (38:30).

14. minut - Isto mesto, isto rastojanje. Zvezda u konstantom minusu. Čini se da sve u svojim rukama drže gosti iz Atine. 

 

 

12. minut - Olimpiakos u ovom delu meča održava prednost oko deset poena (25:18).

Počinje druga čevrtina:

10. minut - Prva četvrtina je pripala gostima iz Pireja i već su napravili osetniju razliku. Imaju plus devet (23:14). Olimpijakos kontroliše meč protiv Zvezde.

 

 

8. minut - Bolji period Zvezde, i crveno-beli prave seriju 8:0, i sada su u nedostatku samo pola poena nad Olimpijakosom (12:11).

6. minut - Sve bolje igra Olimpijakosa, već su sada na plus devet (12:3). Dosta promašenih šuteva Zvezde, što koriste gosti iz Atine. Domaćini su za četiri minuta postigli neverovatnih šest poena, što je ispod svih očekivanja.

4. minut - Crveno-beli iz Pireja polako povećavaju prednost i već imaju plus šest, iako je utakmica tek počela. Olimpijakos vodi sa 8:2. Trener Sferopulos traži tajm-aut, a prvi put u igri je Miloš Teodosić. 

2. minut - Meč krenuo sa dosta grešaka sa obe strane, ali minimalnu prednost imaju gosti iz Pireja sa 3:2.

Kreće utakmica:

Petorka Zvezde:Nedović, Bolomboj, Ilić, Lazić i Hanga.

Košarkaši Zvezde izlaze na teren, pozdravljeni od poluprazne Arene.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pred meč sa Olimpijakosom očekuje izuzetno emotivan meč u 33. kolu Evrolige, jer je grčki stručnjak sedeo i na klupi crveno-belih iz Pireja. 

- Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sada se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku i motivacije ne sme da manjka, želimo da pobedimo. Igraju veoma dobrao na obe strane. To je njihova najveća snaga. Ne možete da se fokusirate samo na jednog ili dvojicu igrača, jer svi mogu da vam naprave probelme. Ne sme da bude opuštanja, jer oni u samo dva minut amogu da reše meč u svoju korist - rekao je Sferopulos.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike