Jokićeva čarobna noć! Srbija gledala kako Džoker pravi istorijski tripl-dabl! (VIDEO)

31.03.2024

23:49

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski košarkaš razmontirao Klivlend i maestralno vodio Denver do novog trijumfa

Jokićeva čarobna noć! Srbija gledala kako Džoker pravi istorijski tripl-dabl! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kada je Nikola Jokić u tripl-dabl modu za Denver nema zime. A navijači u Srbiji imali su retku priliku da nedeljno veče provedu uz TV ekran kako bi uživali u ispisivanju NBA istorije od strane nekadašnjeg i budućeg MVP-ja najjače lige na svetu.

Denver je večeras u Koloradu počistio sa parketa Klivlend (130:101), ali je ubedljivo izdanje Nagetsa ostalo u senci Jokićevog 128. tripl-dabla u ligaškom delu sezone (26 p, 18 sk, 16 as), s kojim se popeo na četvrto mesto u istoriji NBA lige, sa samo 10 dvostrukih učinaka u tri statističke kolone iza legendarnog Medžika Džonsona koji se nalazi na trećem mestu.

Već u prvoj deonici Džoker je nagovestio da će ovo biti njegova noć. Sa po sedam poena i skokova, uz četiri asistencije za 12 minuta na parketu poveo je Denver do početnog vođstva, a posle mini predaha u prvoj polovini druge deonice, koji su Kavsi iskoristili da naprave preokret, Jokić se vratio na parket i do odlaska na veliki odmor doveo Denver i do dvocifrenog plusa (65:54 u završnici druge deonice, dotad 14 p, 9 sk, 8 as).

A onda je u trećem kvartalu srpski as eksplodirao i povukao šampiona do ekspresnog bega na plus 20, posle čega gostima nije bilo spasa. Za samo tri minuta igre u trećoj deonici Denver se serijom 13:2 odlepio na nedostižnih 78:58, a potrebnu asistenciju za 23. tripl-dabl ove godine Jokić je ostvario na pet minuta pre završetka pretposlednjeg kvartala.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike