Pera Božić će morati da sačeka drugu priliku kako bi Evroligu doveo u London!

29.03.2024

23:20

0

Ekipa srpskog stratega u finalu pre finala poražena od Pariza

Pera Božić će morati da sačeka drugu priliku kako bi Evroligu doveo u London!
Petar Božić - Copyright MN Press

Košarkaši Pariza ostvarili su preduslov za učešće u Evroligi naredne sezone pošto su se u petak pobedom nad Londonom (93:85) plasirali u finale Evrokupa ukupnim rezultatom 2:0 u polufinalnoj seriji.

Izabranici Petra Božića nisu uspeli da zaustave raspoložene goste iz Pariza koji će, ukoliko se do kraja ispoštuju pravila, sledeće sezone igrati u društvu najkvalitetnijih klubova Evrope, a pre samo tri godine su bili francuski drugoligaši.

Ti Džej Šorts je predvodio Pariz ka pobedi sa 21 poenom, po 13 su dali Nadir Hifi i Sebastijan Herera, 11 Džastin Sajmon, a 10 Kolin Malkolm. U redovima Londona najviše poena je dao Metju Morgan - 25, a dvocifren je bio i Džordan Tejlor sa 17.

U drugoj polufinalnoj seriji igraće se "majstorica" za plasman u finale pošto je ranije danas turski Bešiktaš savladao francuski Burž rezultatom 82:71 i tako izjednačio na 1:1 u seriji.

Pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović doprineo je pobedi ekipe trenera Dušana Alimpijevića sa 11 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Meč odluke igraće se u Francuskoj 3. aprila. Finalna serija se igra na dva dobijena meča i počeće 9. aprila, a prednost domaćeg terena imaće Pariz, ko god da mu bude rival u finalu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike