Brat Jokićevog saigrača u centru skandala! NBA bruji o ovome, i Rajaković je morao da se oglašava!

26.03.2024

10:54

0

Autor: A. S.

Strašno, pitanje je šta je sledeće

Brat Jokićevog saigrača u centru skandala! NBA bruji o ovome, i Rajaković je morao da se oglašava!
Gordon, Jokić i Porter - Copyright Profimedia

Nije prošlo previše vremena, a u NBA ligi je na pomolu novi skandal.

Košarkaš Toronto Reptorsa Džontaj Porter, nalazi se pod istragom i to zbog sumnje da je umešan u nameštanje mečeva.

Naime, proteklih meseci je uočeno nekoliko kladioničarskih neregularnosti, najviše se govori o mečevima 26. januara i 20. marta, pa kako prenosi ESPN, liga trenutno istražuje čitav slučaj.

Reč je o povećanom broju uprata na meč protiv Klipersa i to da Porter, inače stariji brat Majkla Portera Juniora koji igra sa Nikolom Jokićem u Denveru, neće preći granicu od 5,5 poena, 4,5 skokova i 1,5 asistencija, a bilo je postavljeno i da li će postići trojku.

 

 

On je na tom susretu odigrao samo četiri minuta, a kasnije je saopšteno da je morao da pauzira zbog povrede oka. Meč je završio bez poena, sa tri skoka i jednom asistencijom, pa su opklade „prošle“.

Kako nije pogodio nijedan poen, niti je uputio šut sa distance, a kvota je na pogođenu trojku bila najveća, pažnja je odmah bila usmerena na njega.

U martu je proti Sakramenta igrao samo tri minuta, a teren je napustio zbog bolesti. Ponovo nije uputio nijedan šut, a upisao je dva skoka. Na ovom susretu je njegov prag bio 7,5 poena i 5,5 skokova, a već sutradan je obelodanjeno da je ova opklada bila najisplativija.

Još jedna stavka koja je izazvala dodatnu sumnju je i ta da su dotadašnji limiti na opklade bili 1.000 ili 2.000, a nekoliko različitih ljudi je pokušalo da uloži 10.000 i 20.000 dolara.

O čitavom slučaju, oglasio se i trener Reptorsa, Darko Rajaković.

- Nikad nisam sumnjao u povrede. Nikad nisam sumnjao u iskrenost igrača. Očigledno, nikada nisam bio u ovakvoj situaciji - poručio je Rajaković i dodao:

- Ne znam njihovu reakciju. Samo znam da niko ne želi da se ovakva situacija desi bilo kome, bilo kom timu. Moramo da se nosimo sa tim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike