Bogdan nije želeo da prihvati poraz, pa zatrpao koš najbolje ekipe u ligi! Vasa poklekao, dobra noć za Pokuševskog i Tristana! (VIDEO)

26.03.2024

08:09

0

Autor: A. S.

Bilo je zabavno i za srpske igrače i navijače

Bogdan nije želeo da prihvati poraz, pa zatrpao koš najbolje ekipe u ligi! Vasa poklekao, dobra noć za Pokuševskog i Tristana! (VIDEO)
Bogdan Bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Atlanta u ovom delu sezone igra toplo-hlado. Hoksi su u stanju da pretrpe poraz od najslabijeg tima u ligi i da savladaju najbolji, to su i noćas pokazali.

Boston je u gostima imao 30 poena prednosti i sve puteve otvorene ka novoj pobedi. Ali, Hoksi se nisu mirili sa debaklom, tačnije Bogdan Bogdanović nije želeo da prihvati poraz, pogotovo tako ubedljiv.

Povukao je srpski košarkaš kada je bilo najpotrebnije i doveo Hokse do neizvesnog finiša i prave drame, a tamo i do pobede - 120:118. Tako je Atlanta ostala u igru za  mesto u TOP 6, a najbolje rangirani tim lige je ovog puta kapitulirao!

Bogdanović je meč okončao sa 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. Takođe, nastavio je niz od bar jedne ubačene trojke po meču, pa je i definitivno igrač odluke kada je u pitanju tim iz Džordžije.

Noćas sreće nije imao Vasilije Micić. Od dolaska u ekipu Šarlota, srpski organizator igre je prikazao najslabiju partiju, a kako ni Hornetsima ne ide, utopio se u sivilo.

Ponovo je Micić bio u startnoj petorci i na terenu proveo 30 minuta, ali su ga defanzivci Klivlenda dobro zatvorili, pa je postigao samo  dva poena uz isto toliko skokova i četiri asistencije. Klivlend je na kraju slavio sa 115:92.

A dok Miciću nije išlo, na terenu se sjajno snalazio Aleksej Pokuševski i odigrao najbolji meč od dolaska u Hornetse. Srpski centar je susret sa Klivlendom završio sa 11 poena, pet skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom za 19 minuta na parketu. 

Bila je to prva dvocifrena partija Pokuševskog od dolaska u Šarlot.

Tristan Vukčević je nakon debija, odigrao i svoj drugi meč u dresu Vašingtona i učestvovao u drugoj pobedi, ovog puta nad Čikagom, 107:105.

 

 

Na parketu je proveo devet minuta i ubacio šest poena, odnosno dve trojke.

Toronto Reptorsi trenera Darka Rajakovića pretrpeli su još jedan poraz. Od kanadskog sastava, bolja je bila ekipa Bruklina sa 96:88. Nikako da Čačanin zaustavi sunovrat tima koji je bio otkrovenje na startu sezone.

Rezultati

Klivlend – Šarlot 115:92

Atlanta – Boston 120:118

Njujork – Detroit 124:99

Toronto – Bruklin 88:96

Čikago – Vašington 105:107

Hjuston – Portland 110:92

San Antonio – Feniks 104:102

Denver – Memfis 128:103

Juta – Dalas 105:115

Sakramento – Filadelfija 108:96

Los Anđeles Klipers – Indijana 116:133

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike