Pešić je otkrio Bjelicu, a posle penzionisanja je poslao jake reči: On je menjao košarkašku igru, stvarao novu Zvezdu

23.03.2024

22:50

0

Autor: P.K.

Selektor i predsednik KSS se oglasili pošto e povukao jedan od najboljih srpskih košarkaša

Pešić je otkrio Bjelicu, a posle penzionisanja je poslao jake reči: On je menjao košarkašku igru, stvarao novu Zvezdu
Pešić i Bjelica - Copyright MN Press

Nemanja Bjelica je zvanično završio karijeru. Bogatu, veliku karijeru, jer je on jedan od najboljih srpskih košarkaša u 21. veku.

Bjelica je u emotivnom pismu javnosti zahvalio mnogima, a posebno trojici trenera: Svetislavu Pešiću jer je prepoznao njegov talenat i doveo ga u Crvenu zvezdu; Dušanu Ivkoviću jer ga je uveo u reprezentaciju i Željku Obradoviću jer je pod njim postao najbolji evropski igrač u tom trenutku.

Pešić je imao poruku za "Belog" posle vesti o penzionisanju:

- Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci.

Oglasio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović:

- Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike