Hoće li Srbija imati Jokića i Micića? Pešić progovorio o gorućoj temi!

22.03.2024

08:52

0

Autor: A. S.

Ovo sve zanima i sve brine

Hoće li Srbija imati Jokića i Micića? Pešić progovorio o gorućoj temi!
Nikola Jokić, Marko Gudurić i Vasilije Micić - Copyright MN Press

Čitavu naciju, a i košarkaši svet zanima samo jedno - da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice, Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama?

Do Pariza je ostalo nešto više od četiri meseca, ali od momenta kada je Srbije obezbedila plasman, i to bez svog ponajboljeg igrača, javnost se interesuje za njegov status.

U međuvremenu su izvučene i grupe za Olimpijske igre, Srbija će snage odmeriti sa Amerikom, pa se pitanje Nikola Jokić u nacionalnom dresu ponovo aktuelizovalo, a selektor Svetislav Pešić je u razgovoru za sajt FIBE istakao da ne zna da li će se Nikola Jokić i Vasilije Micić odazvati pozivu za Olimpijske igre u Parizu narednog leta.

- Gotovo dve trećine igrača su ista generacija, 1994. i 1995. Nadamo se da će još dvojica iz te generacije da igraju, to su Nikola Jokić i Vasilije Micić, ali to još ne znamo. Njihove sezone su veoma duge, videćemo da li će ih okončati bez povreda i ostalih problema - rekao je Pešić.

Tim Srbije sa dvojicom NBA igrača je potpuno drugačiji. Toga su svesni kako u srpskom timu, tako i kod rivala.

- Tu su i ostali igrači, ali izdvajam Jokića i Micića jer su deo iste generacije. Velika je prednost kada imaš na raspolaganju igrače koji su zajedno igrali jako dugo, kroz sve mlađe selekcije na turnirima. To je jedan od razloga zašto smo igrali dobro na Mundobasketu u Manili - poručio je Pešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike