Ameri zadovoljni žrebom za OI! Dobili smo Srbiju, a izbegli grupu smrti!

20.03.2024

18:43

0

Autor: A. Š.

Jedan od najuticajnijih sportskih portala u SAD dao kratak osvrt na rivale Drim tima u Parizu

Ameri zadovoljni žrebom za OI! Dobili smo Srbiju, a izbegli grupu smrti!
Stiv Ker - Copyright Profimedia/Kin-Wai YUEN/SIPA

Žreb za Olimpijske igre u Parizu spojio je u utorak Drim tim i reprezentaciju Srbije u grupi C najvećeg planetarnog sportskog događaja, u kojoj će se naći još Južni Sudan, te pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku na kojem će pored domaćina učestvovati Italija i Litvanija.

I dok je selektor Orlova Svetislav Pešić u prvi plan istakao sastav njegovog tima, mediji u SAD ističu zadovoljstvo zbog toga što je ekipa Stiva Kera izbegla po mišljenju mnogih grupu smrti u Parizu.

Jedan od najuticajnijih sportskih portala „preko bare“ ESPN u prvi plan ističe to što bi njihova selekcija u sastavu trebalo da ima sve najveće zvezde NBA lige, ali kao „najveću priču“ žreba naglašavaju grupu u kojoj se nije našla njihova selekcija.

- Neupitna grupa smrti je grupa A. U njoj se nalazi osvajač bronzanje medalje iz 2021. Australija, selekcija Kanade koja je puna NBA igrača i osvajač srebra na prošlom Mundobasketu, te kvalifikant sa turnira u Španiji i Grčkoj – piše u tekstu ESPN-a i dodaje se:

- Španija će se za mesto na OI boriti protiv Bahama od kojeg se očekuje sastav sa nekoliko NBA talenata, dok će se u Grčkoj sudariti domaćin kojeg predvodi Janis Adetokumbo sa Slovenijom na čelu sa Lukom Dončićem. To znači da bi grupa A mogla da se završi sa NBA Ol starom, uključujući Kanađanina Šeja Gildžusa Aleksandera – navodi na kraju novinar EPSN-a.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike