Nikola je heroj u Srbiji, ako igra u Parizu biće to velika stvar! Da li Divac zna nešto što mi ne znamo?

05.03.2024

12:23

0

Autor: A. S.

Olimpijske igre su prilike da nacionalni tim zablista

Nikola je heroj u Srbiji, ako igra u Parizu biće to velika stvar! Da li Divac zna nešto što mi ne znamo?
Nikola Jokić - Copyright Profimedia/SOPA Images Limited/Alamy Live News

Prvi kvalifikacioni prozor za Evropsko prvenstvo, Srbiji je doneo dve pobede, a selektoru košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislavu Pešiću pokazao na koga i koliko može da računa u ovom trenutku.

Naravno, mečevi sa Gruzijom i Finskom nisu dovoljni, ali su solidan pokazatelj stanja u srebrnom sastavu sa Svetskog prvenstva u Manili, iako ovog puta nije bilo ni kapitena Bogdana Bogdanovića, a ni ostalih NBA košarkaša. 

Takođe, u dresu nacionalnog tima nije se našao ni Nikola Jokić, čiji potencijalni nastup na Olimpijskim igrama zanima čitavu javnosti.

Očekuje se od najboljeg centra NBA lige da bude na raspolaganju selektoru, a kolike su šanse da bude u avionu za Pariz, govorio je legendarni Vlade Divac.

- Pre svega, nemamo još potvrdu (da li će igrati ili ne). Jasno je da je sezona dugačka i moramo da mu damo prostora da vidimo kako će reagovati na umor po završetku takmičenja - rekao je Divac za SiriusXM NBA Radio.

Motiv Srbiji nikada nije falio, pa neće ni ovog leta, kada je u igri veliko takmičenje.

- Ako bude igrao za Srbiju, biće to velika stvar. On je heroj u svojoj zemlji, po meni jedan od najboljih košarkaša u istoriji, svakako najbolji trenutno u ligi. Za sve bi bilo jako dobro ako bi bio u sastavu Srbije.

O tome da li će igrati, spekuliše se još od leta, kada je Srbija izborila učešće na Olimpijske igre. Međutim, da li će ga biti u timu, pitanje je kako je samo nadmeće.

Jasno je da Nikola u ovom trenutku razmišlja samo o Denveru i da mu je cilj odbrana titule sa Nagetsima, a kako se bliži leto, sve više se govori i nacionalnom timu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike