Nikoli ne pomažu maestralne partije: NBA liga ga preskočila prilikom dodele nagrade!

05.03.2024

07:41

0

Autor: A. S.

Srbin ponovo ostavljen po strani

Nikoli ne pomažu maestralne partije: NBA liga ga preskočila prilikom dodele nagrade!
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/Godofredo A. Vásquez

O povratka sa Ol star vikenda i kratke pauze u NBA ligi, Nikola Jokić je vezao četiri neverovatna meča i četiri tripl-dabl učinka. Vodio je tako Nagetse do sigurnih pobeda, pa je nastavljena trka za vodeću poziciju na Zapadu, ali sve to nije bilo dovoljno.

Kao da su se navikli u Americi i da se njegove sjajne partije podrazumevaju, pa ih više niko ne uzima za ozbiljno. Tako su sada organizatori rešili da prilikom dodele priznanja za najboljeg igrača februara, preskoče srpskog igrača.

Nikolin učinak

Jokić je do tripl-dabla stigao protiv Portlanda (27 poena, 22 skoka, 12 asistencija), Vašingtona (21 poen, 19 skokova, 15 asistencija), ponovo Portlanda (29 poena, 15 skokova, 14 asistencija), Golden Stejt Voriorsa (32 poena, 16 skokova, 16 asistencija) te Sakramento Kingsa (14 poena, 14 skokova, 11 asistencija).

Nikola je februar završio sa pet tripl-dablova, od kojih su četiri u nizu, a Denver je upisao sedam pobeda na 11 utakmica. Ipak, zvaničnicima to nije bilo dovoljno.

Nagrada za najboljeg igrača na Zapadu pripala je Luki Dončiću, sa tri tripl-dabla, odnosno osam pobeda i tri poraza. Na istoku je ta nagrada otišla u ruke Džejsonu Tejtumu, a Nikola se mora pomiriti sa tim da je priznanje u ovoj sezoni dobio samo u novembru.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike