Partizanovo poluvreme za istoriju! Jedan veliki rekord je pao, drugi izmakao za malo!

03.03.2024

19:48

0

Autor: A. Š.

Crno-beli zatrpali koš Cedevite Olimpije u prvom poluvremenu

Partizanovo poluvreme za istoriju! Jedan veliki rekord je pao, drugi izmakao za malo!
Uroš Trifunović zakucava protiv Cedevite Olimpije - Copyright MN Press

Derbi kola AdmiralBet ABA lige igra se u beogradskoj Areni, gde su košarkaši Partizana očigledno čvrsto rešeni da se Cedeviti Olimpiji revanširaju sa kamatom za poraz u Ljubljani u prvom delu sezone.

Između dva veoma važna evroligaška okršaja u borbi za mesto u doigravanju, Valjak je u najvećoj dvorani na Balkanu dao pun gas od prvog minuta i do kraja prve deonice prosto zgromio jednog od najvećih jadranskih rivala.

Crno-beli su Ljubljančanima zatrpali koš u prvom poluvremenu i ispisali nove stranice istorije regionalnog takmičenja, oborivši jedan veliki rekord, dok im je drugi za dlaku izmakao.

Naime, Panter i drugovi su večeras u Areni oborili rekord po broju poena u jednom poluvremenu (70), koji su držali upravo crno-beli, dok su  uvodnih 10 minuta meča gostima ubacili čak 42 poena, što je drugi najefikasniji period jednog tima u regionalnom takmičenju.

Istini za volju, izabranici Željka Obradovića postavili su rekord regionalnog takmičenja po broju postignutih poena u prvoj četvrtini, ali im je apsolutni rekord izmakao za jedan koš, pošto je najviše poena u jednoj četvrtini u istoriji ABA lige ubacila Cibona, koja je krajem januara 2007. godine protiv Bosne postigla 43 poena u trećoj deonici meča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike