Partizan dobija više para u fudbalu, država podjednako ulaže! Predsednik Vučić otkrio i jedinu stvar za koju nema snage

20.02.2024

22:35

0

Partizan dobija više para u fudbalu, država podjednako ulaže! Predsednik Vučić otkrio i jedinu stvar za koju nema snage
Aleksandar Vučić - Copyright RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je govorio o novcu koji država daje Crvenoj zvezdi i Partizanu i rekao da sada ulaže pet puta više novca nego 2012.

Ta tema je postala aktuelna odmah posle finala Kupa Radivoja Koraća, a oba finalista, košarkaške sekcije "večitih" objavile su detalje o svom finansijskom poslovanju i pokazali kolika je ta pomoć. Nakon toga usledile su kontrole i u jednom i u drugom klubu.

Predsednik Vučić je rekao i da države daje mnogim sportovima, a onda je otkrio koja je jedina stvar za koju nema snage.

- Uspeli smo da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za neuspeh. Srećan sam i zbog Zvezde i Partizana, ali njihova je sreća samo poraz drugih, i obrnuto. Što se mene triče mi ulažemo novca negde oko pet puta više nego što je to bilo 2012. godine. Ulažemo u rukomet, odbojku, vaterpolo, u sve sportove.  Nadam se da će se to vratiti. Za mene je uspeh 10 medalja na Olimpijskim igrama.

Vučić je potom otvoreno rekao da postoji jedna stvar za koju nema snage, i to nije krio.

- Što se tiče Zvezde i Partizana, samo sam hteo da kažem i jednima i drugima navijačima, uvek ću da se zalažem za privatizaciju, a da li imam snage da to izvedem - nemam. Jedina je to stvar za koju nemam snage. Partizan uvek ima više novca u fudbalu od Zvezde. Svidelo se to ili ne i NIS ulaganje i Zi Đin ulaganje je obezbedila država. Uvek se trudimo da sve merimo u isto. I sad Partizan je dobio manje, nemojte da vam pričam sada o Areni koliko košta i tako dalje. Država ulaže podjednako.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike