Raspada se šampionska generacija Reala? Igrač koga "grobari" poštuju najbliži odlasku

20.02.2024

20:51

0

Autor: P.K.

Ima otvorenu ponudu iz Atine kojoj je teško odoleti

Raspada se šampionska generacija Reala? Igrač koga "grobari" poštuju najbliži odlasku
Mario Hezonja, arhiva - Copyright MN Press

Deluje da je šampionska generacija Real Madrida pred raspadom. Aktuelni evropski prvak osvojio je u nedelju španski kup, ali navijači su posle početne proslave skandirali i pozivali Edija Tavaresa, Vensana Poarjea i Marija Hezonju da ostanu.

Trojica ključnih igrača uopšte se nisu obavezala Realu, a Marka piše da je Hezonja posle kupa još bliži odlasku. Njemu ugovor ističe na leto.

U decembru prošle godine, prvi kontakt oko obnove ugovora nije bio pozitivan. Ni sledećipokušaji nisu bili uspešniji. Hezonja je već odbio dve ponude Madrida za nastavak saradnje. On misli da ponude nisu dovoljno dobre sa ekonomske strane. Ako Real želi da ga zadrži, moraće da uloži znatan finansijski napor.

Ali, tu su dva problema: Prvi je potreba da se obnove i drugi važni ugovori, zbog čega možda neće imati dovoljno novca za sve. Sad na to treba dodati da Panatinaikos vidi Hezonju kao jednu od glavnih meta na leto, a atinski klub ima jake veze sa sa hrvatskim internacionalcem, koji je tamo nastupao jednu polusezonu.

Grčka ima mnogo povoljnije poreske uslove nego Španija. Atinjani su mu već ponudili trogodišnji ugovor od dva miliona evra neto godišnje. Daleko više od onoga što mu za sada nudi Madrid.

Drugi razlog jeste to što se Hezonji ne sviđa ni njegova uloga u timu, što je bio slučaj i prošle godine. Ove nedelje osvojio je svoj prvi Kup sa Madridom, ali možda nije bio najzadovoljniji član ekspedicije s obzirom na ulogu koju je imao tokom turnira. Na polufinalnoj utakmici protiv Valensije, bio je vidno nezadovoljan na klupi nakon što je zamenjen.

I u finalu protiv Barselone, uprkos tome što je postigao 12 poena u drugoj četvrtini, skoro da nije igrao nakon pauze. Ušao je u igru samo 3:23 minuta pre kraja i to zato što je Gabi Dek napravio svoju četvrtu ličnu grešku. Nakon utakmice, bio je jedini koji nije govorio nakon pobede i prvi je otišao u svlačionicu.

Hrvatski igrač ima 28 godina, visok 2,03 metra bio je MVP Evrolige u decembru prošle godine, u vreme kada je Geršon Jabusele zbog povrede propustio 10 utakmica najvažnijeg evropskog takmičenja između 16. novembra i 5. januara.

Tada je Hezonja iskoristio priliku da pokaže svoje najbolje igre kao član Madrida. Ali sa povratkom Francuza, "Super Mario" je ponovo izgubio na važnosti. Njegova uloga u timu može biti još jedan detalj koji će uticati na odluku o obnovi ugovora, koji je za sada nesiguran.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike