Marjanović promašio trojku za trijumf, Srbi bez pobede, Dončić se zabavljao tokom meča

18.12.2020

07:01 >> 09:22

0

Autor: Milan Nastić

Sva tri kluba za koja igraju naši košarkaši doživela su poraz

Marjanović promašio trojku za trijumf, Srbi bez pobede, Dončić se zabavljao tokom meča
Copyright Tanjug/AP Photo/Brandon Dil/)

Srpski košarkaši koji su nastupali za svoje timove u NBA nisu imali uspeha u pripremnim mečevima koji su se igrali u noći između četvrtka i petka.

Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića poražena je od Memfisa sa 128:106, Sakramento za koji nastupa Nemanja Bjelica izgubio je od Golden Stejta rezultatom 113:105, dok je Dalas Bobana Marjanovića u produžetku poražen od Minesote sa 129:127, ali treba istaći da je imao šut za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je promašio trojku.

Nekadšnji igrač Partizana i Fenerbahčea, za razliku od duela sa Orlandom, nije imao svoje šutersko veče. Bogdanović je u porazu Houksa za 27 minuta postigao devet poena, imao sedam skokova, uz dve asistencije. Nemanja Bjelica bio je jedan od boljih u porazu Kingsa.

Pročitajte još

Bivši igrač Crvene zvezde za 16 minuta provodenih na terenu imao je učinak od 10 poena, osam skokova i jedne asistencije, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Voriorse, koje je do trijumfa predvodio Stiv Kari sa 29 koševa.

Treba istaći da za Golden Stejt ni u ovom meču zbog povrede nije igrao Alen Smailagić.

Najzanimljivije je bilo u Dalasu, gde je istoimeni klub izgubio od Minesote tek u produžetku, a Boban Marjanović nije imao neku značajniju rolu u timu iz Teksasa.

Srpski centar je za 10 minuta postigao šest poena i imao samo dva skoka. Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je slovenački reprezentativac Luka Dončić sa 20 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Treba istaći da je najbolji igrač Dalasa Luka Dončić čak imao vremena da se zabavi u toku meča. Uzeo je foto-aparat i u trenucima kada je sedao na klupi slikao igrače na parketu, što dovoljno govori o tome koliku pažnju klubovi u NBA daju pripremnim mečevima.

Rezultati u NBA
Orlando – Šarlot 115:123
Vašington – Detroit 86:97
Hjuston – San Antonio 128:106
Memfis – Atlanta 128:106
Dalas – Minesota 127:129 p.p
Sakramento – Golden Stejt 105:113
LA Lejkersi – Juta 105:125

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike