Deki, svakome si bio sve, a nama si bio nešto! Potresan govor Ace Stojanovića na oproštaju od Milojevića, svi su plakali!

12.02.2024

14:29

0

Autor: A. S.

Emocije ne jenjavaju, Srbija i svet su ostali bez velikog čoveka

Deki, svakome si bio sve, a nama si bio nešto! Potresan govor Ace Stojanovića na oproštaju od Milojevića, svi su plakali!
Povorka na sahrani Dejana Milojevića - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Početak 2024. godine za sportski svet je izuzetno tužan. Prerani odlazak Dejana Milojevića nikoga nije ostavio ravnodušnim, a danas je, nakon tri i po nedelje sahranjen u Beogradu, pa su emocije ponovo isplivale na površinu.

Veliki broj prijatelja okupio se i oprostio od čoveka sjajnog osmeha, a na Novo bežanijskom groblju, gde je sahranjen, održan je i emotivan govor, koji je rasplakao sve prisutne.

Govor je na groblju održao TV komentator, Aleksandar Aca Stojanović, a na njegove reči niko nije ostao imun. 

- Kada razmišljamo šta sve nismo rekli, prebiremo po sebi šta treba da kažemo i kako da osećamo, a Deki je otišao. Gubimo te 25 dana, osećam se krivim, tužnim, možda zato što ti nisam rekao, kao u toj poruci koja ti nije stigla, istoj koju si slali drugovi. Gledao sam ljude, gledam ih sada, od klupe u školi, do klupe na terenu i vidim da si skupljao ljudska bića, Znaš zašto je drugačije, sutra će se pričati koliko je ljudi. Nisu to ljudi, ovde su došle ljudske duše da te isprate. Znaš zašto je drugačije, zato što mi stojimo ne da pokažemo kakav si bio, već da dokažemo da smo te dostojni. E, takav si bio. Da pokažemo da smo dostojni porodice, pre svega.

- Sjajio si ljude, blistao si igru, ne znam mnogo od života, uvek si bolje video stvari od mene, verujem da je bilo sa drugima, zato sam voleo da te slušam, ima stvari koje neću zaboraviti. Kada si birao suprugu po tome koliko se smeje, jer si hteo radost. Kad si rekao da ako ne budeš najbolji u košarci da ćeš raditi nešto drugo. Kada si rekao da je bitno biti srećan bez obzira na novac, jer mogu da žive roditelji gde god, ali živi u starom kraju. Da nema hajlajtsa jer si davao sa zicera. Činio se druge boljim, ne boljim, već srećnim. To je redak dar, do sada su u NBA ligi samo četiri himne svirane. Svirane zbog država i nacija, samo dve nacionalne, jedna je svirana zbog čoveka, jedna zbog tebe. Kako je Nikola rekao, svakome si bio sve, a nama si bio nešto. Znam da gledaš od gore i odmah si rasporedio anđele od gore i svi znamo gde je šef. Imam dve molbe, ako možeš ti da nas čuvaš, za boljeg ne znamo.

- Ali od sutra Deki, sada čitav svet zbog tebe zna koja je najpoznatija reč u srpskom jeziku, a ona je stajala u hiljadama porukama a ona je "volim te brate". Učio si nas da volimo, slušamo, da se volimo i pazimo, govorio si da budemo posvećeni i jaki, ali da budemo srećni. Na kraju... Ali Deki, zamoliću te samo za još jednu stvar. Želim da nam dozvoliš da se samo još jednom u tuzi oprostimo od tebe na ovom mestu. Neka ti je večna slava i hvala - izgovorio je Aca Stojanović skrhanim glasom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike