Srbija ima još jedan tim u Parizu! Marinine lavice nam kidale živce, pa zahvalile Nemicama!

12.02.2024

08:03

0

Autor: A. S.

A na OI da budu one prave

Srbija ima još jedan tim u Parizu! Marinine lavice nam kidale živce, pa zahvalile Nemicama!
Slavlje košarkašica Srbije - Copyright kss.rs

Strepele su košarkašice Srbije i čekale do poslednjeg trenutka rezultate drugih mečeva kako bi potvrdile odlazak na Olimpijske igre, a na kraju Marina Maljković i njene izabranice moraju da zahvale ekipu Nemačke.

Srbija je u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira poražena od Australije, pa je čekala na ishod meča između Brazila i Nemačke. Dva poraza Srbiju nisu koštala vize, ključna je bila pobeda Nemačke nad domaćinom turnira rezultatom 73:71!

Brazilke su imale otvorenu šansu za plasman, ali na kraju put Pariza kreću Australija (3-0), Nemačka (2-1) i Srbija (1-2).

Nije Srbija blistala na ovom turniru, nije prikazala ni delić onoga na šta smo navikli od tima Marine Maljković, ali je u ovom momentu učinjeno najvažnije - obezbeđena je viza, a do Pariza ima dovoljno vremena da poprave ključne segmente u igri.

Inače, ova generacija srpskih košarkašica, može se pohvaliti da je u znatno izmenjenom sastavu, bez zvučnih imena i dugogodišnjih nosilaca igre, produžila kontinuitet učestvovanja na Olimpijskim igrama.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu biće odigran od 27. jula do 11. avgusta, a Srbiju će predstavljati i muški i ženski tim!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike