Partizan konačno onaj pravi! Vraćaju li se crno-beli na pobednički kolosek?

11.02.2024

18:58

0

Izabranici Željka Obradovića prekinuli niz od pet pobeda, Igokea "demolirana"

Partizan konačno onaj pravi! Vraćaju li se crno-beli na pobednički kolosek?
Zek Ledej na meču sa Igokeom - Copyright AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna

Košarkaši Partizana u nezgodnom trenutku gostovali su ekipi Igokee, a nakon sjajnog dočeka, ispraćeni su još bolje - crno-beli su upisali pobedu rezultatom 98:52!

Oduvek su Laktaši bili poznati po navijačima crno-belih, koji su sinoć sjajno dočekali igrače Partizana, a i danas popunili dvoranu i bili verna podrška crno-belima. Partizan je do dolaska u Laktaše vezao čak pet poraza, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi, pa je ovaj duel bio od velike važnosti.

Tako su to shvatili i igrači i od prvog trenutka na parketu, krenuli silovito. Porukli su Kaboklo o Dožer, a potom su se priključivali i ostali igrači. Već u prvih deset minuta, Partizan je nagovestio trijumf, ali i dozvolio rivalu da se vrati u meč i to trojkom na isteku vremena.

Ipak, u drugom kvartalu, stekli su dvocifrenu prednost, i ovog puta nije bilo popuštanja. razigrali su se svi igrači crno-bellih, Obradović je uigravao i razigravao, a priliku je sjajno koristIo Koprivica, koji je pod košem bio neprikosnoven.

Mogao je Partizan mnogo lakše i brže da reši meč, ali Atić na drugoj strani nije dao. Odličan je bio i Jeremić, pa su crno-beli morali da se pomuče. Međutim, +22 poena u trećoj četvrtini govorila su o krajnjem ishodu. Partizan je konačno prekinuo seriju loših rezultata, a do kraja meča samo su rutisnki priveli meč kraju. Buđenje u pravom trenutku!

Najefikasniji u Partizanu bio je Mateuš Ponjitka sa 16 poena, 14 je dodao Bruno Kaboklo, a dvocifreni su bili i Tristan Vukčević i Pi Džej Doužer sa po 11. Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Edin Atić sa 10 poena.

Blog uživo:

Četvrta četvrtina

10. minut - Nije išao šut Milosavljeviću, ostavila je Igokea rivalu priliku da bez većih problema pređe 100 poena, ali su stali i crno-beli, na kraju 52:98!

7. minut - Konačno je seriju gostiju presekao Milosavljević, trojkom, prešla je Igokea 50 poena - 52:92. Vukčević ponovo siguran sa penala, domaćin nije uspeo da sa distance ublaži poraz. Nije zaslužila Igokea ovako veliku razliku.

5. minut - Košem Vukčevića, Partizan je dostigao i +40, 49:89. Domaćin ima priliku da pređe 50 poena, mada u poslednjoj deonici ni oo što je išlo, više ne ide od ruke. 

3. minut - Domaćin je potpuno nadigran, Kaboklo i Ponjitka doneli su 47:85

1. minut - Pitanje pobednika je odavno rešeno, a u listu strelaca upisao se i Danilo Anđušić, 43:74. Na dvojku Milosavljevića, odgovorio je Anđušić, trojkom, crno-beli polako koračaju ka trocifrenom broju poena.

Treća četvrtina

10. minut - Rutinski su crno-beli zatvorili ovaj kvartal - 43:72!

7. minut - Mirno je, a onda nova serija crno-belih - Dožer dva poena, pa trojka, pa još dva. Partizan je konačno onaj pravi, 41:71!

5. minut - Pokušava Igokea da se vrati, Jeremić je pogodio za tri, ali je na drugoj strani Panter fauliran pri šutu sa distance, pa je na semaforu pisalo 41:63. Atić je promašio jedan od retkih pokušaja večeras, a Koprivica na drugoj strani, ne greši.

3. minut - Usledio je nešto mirniji period igre, ali i trojka Ponjitke, pa je Partizan stekao 22 ponea prednosti, ponovo je Igokea tražila tajm-aut

1. minut -  Gde su stali, tu su i nastavili crno-beli. Koprivica sa penala podiže prednost na 33:51. Panter je faulom zaustavio Jeremića, a srpski košarkaš je sa penala šutirao 3/3. Vezala je Igokea pet poena, nakon Jeremića, siguran je bio ko drugi do Edin Atić, 38:54

Druga četvrtina

10. minut - Koševima Nanelija, crno-beli krče put ka ubedljivijoj razlici, ali još jednom se isprečio Atić, 33:44. Siguran je i Koprivica na drugoj strani, pa Partizan kontroliše tok meča. Fauliran je Naneli na isteku poluvremena, bila je to tehnička greška, pa su crno-beli na poluvremenu otišli sa 33:49!

7. minut - Doužer i Karmajkl su razmenili poene, ali je plus 10 ostalo na strani crno-belih nakon koša Koprivice. Ponovo Atić kada je teško Igokei, ali i Naneli za tri, pa su domaćini tražili tajm-aut, 31:42

5. minut - Ledej siguran za tri, 25:33, Atić faulira Smita, Amerikanac siguran, 25:35! Ati' je smanjio zaostatak,

3. minut - Koprivica polovičan sa penala, ali Doužer siguran sa distance, ponovo crno-beli imaju tri poena prednosti. Naneli je polovičan sa penala, Kondić na drugoj strani nije ubacio za tri, crno-beli imaju napad da se odlepe.

1. minut - Domaćin preko Karmajkla sa penala stiže do 23:23! Nalet Igokee zaustavio je Koprivica, zakucavanjem, 23:25. Pogodio je Vukčević za tri, ali su arbitri poništili pogodak, jer je mladi košarkaš gazio liniju. Rezultatski egal doneo je Bošković, 25:25.

Prva četvrtina

10. minut - Na trojku Jaramaza odgovorio je Kondić, a zatim i Milosavljević, 21:23, što je bio i rezultat nakon deset minuta igre. Igokea se potpuno vratila u meč!

7. minut - Kaboklo vodi crno-bele ka dvocifrenoj razlici još u prvoj deonici, ali Nakić seče seriju

5. minut - Dobro je Partizan krenuo, ali Atić ne dozvoljava crno-belima da se odlepe. Kaboklo nastavio niz, 9:15. Fauolom je Bruno zaustavio Jošila, koji sa penala ne greši, a u identičnoj situaciji potom se našao i Vukčević, 11;17

3. minut - Kaboklov pokušaj izlazi iz koša,a li je tu Ledej da vrati prednost, 7:10, Ponjitka nastavlja niz, 7:13

1. minut - Počelo je, napad za domaćina, ali Jošilo gubi loptu- Partizan stiže do prvih poena, preko Kabokla, 0:2, Jošilo uzvraća, 2:2. Raspoložen je Brazilac u uvodnim minutima, 2:4, a zatim i Ponjitka, 2:6. Seriju gostiju prekida Marić, a Jaramaz donosi +4. Igokea na pogon Jošila, 7:8

Trener Partizana Željko Obradović od svojih igrača traži da prvenstveno pokažu poštovanje prema sebi, a onda i prema protivniku.

- Čeka nas duel protiv Igokee u kojem na terenu pre svega moramo da pokažemo poštovanje u svakom mogućem smislu. Da pokažemo poštovanje prema sebi tako što ćemo zadržati nivo agresivnosti i koncentracije na maksimalnom nivou tokom čitave utakmice. Zatim poštovanje prema protivniku koji to svojim kvalitetom itekako zaslužuje. I na kraju, poštovanje prema našim navijačima koji će sutra doći na utakmicu i koji čine da se u Banjaluci i Laktašima osećamo fenomenalno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike