Trinkijeri nije video grešku sudija: Gledao sam snimak i nije mi još jasno!

09.02.2024

23:40

0

Autor: A. Š.

Italijanski strateg na klupi Žalgirisa posle pobede protiv Zvezde, između ostalog, govorio i o trajnim evroligaškim licencama za beogradske večite rivale

Trinkijeri nije video grešku sudija: Gledao sam snimak i nije mi još jasno!
Andrea Trinkijeri - Copyright MN Press

Kao i svaki put kada dođe u Beograd, Andrea Trinkijeri pokaže sav svoj šarm. Bez obzira da li pobedi ili izgubi, harizmatični italijanski strateg gotov bezgrešno kaže ono što je prijemčivo svakom navijaču na našim prostorima.

Tako je bilo i posle pobede njegovog Žalgirisa u Areni protiv Crvene zvezde, kada je na konferenciji za medije trebalo da odgovori na nekoliko veoma škakljivih tema.

Najpre o spornoj sudijskoj odluci da ne dosude preko pola Kenanu Evansu, dvadesetak sekundi pre kraja, pri vođstvo Žalgirisa 91:89.

- Prva stvar, nisam video grešku. Gledao sam snimak i nije mi tako jasno - rekao je Trinkijeri i nastavio:

- Bilo je milion grešaka, jako je teško suditi ovakve mečeve. Evans je išao nekoliko puta na koš, nokautirali su ga i nije sviran faul. To su greške. Jedna greška je jedna greška. Nisam dobro video ovo konkretno, nisam imao dobar ugao. Pogledao sam snimak i nije mi još jasno.

Naglasio je Italijan kako je utakmica bila veoma teška za igranje.

- Još jednu stvar moram da dodam – bilo je veoma komplikovano igrati ovako svih 40 minuta. Mnogo malih stvari je uticalo na momentum, rezultat i rotaciju igrača. Borili smo se sve vreme, pravili mnogo grešaka, Zvezda je igrača čvrsto, mi smo izgubili malo na disciplini, ali kući idemo sa izuzetno velikom pobedom u gostima. Nismo igrali dobro, ali smo pobedili i trudimo se da gradimo naše šanse, da se takmičimo u svakoj utakmici, to nam je jako važno.

Upitan je Trinkijeri i o velikom broju poena na meču (93:91) kao posledici dobrih napada ili loših odbrana.

- To pitanje bilo bi okej pre 15 godina. Više nije. Košarka se promenila. Obe ekipe su probale da igraju odbranu, ali sa ovakvim atletama i brzim igračima kao što su Jago i Evans, jako je teško zaustaviti ih. Brojao sam najmanje 25 kritičnih grešaka u odbrani, ali postoji i napad. Ali, čak i da igramo utakmicu bez grešaka, ići ćemo na 80-85 poena. Košarka je sada ovakva, situacija na parketu je dovela da bude takav meč.

Na red je došlo i pitanje o potencijalnim višegodišnjim evroligaškim licencama za Partizan i Crvenu zvezdu, kroz prizmu toga šta Žalgiris to ima što nemaju beogradski večiti rivali.

- Nećeš me uvaliti u ovu priču - poručio je Italijan, pa dodao:

- Navijač sam košarke, obožavam da igram Evroligu u ovoj Areni. Došli su mi prijatelji iz Italije da gledaju Partizan sa Bajernom i sada Zvezdu sa Žalgirisom. Postoji milanska Skala i Arena u Beogradu. Sve ostalo nije za mene. Večiti su ove i prošle godine igrali zajedno Evroligu, a šta će da bude, nemam pojma.

Kao nekadašnji trener Partizana i Bajerna nije želeo da otkrije za koga je navijao veče pre u meču dva njegova bivša kluba, dok je raspoloženiji bio za priču na temu da li ga više motiviše kada je Arena na njegovoj strani ili protiv njega.

- Ako želiš da uživaš na jednoj strani, onda ne možeš da očekuješ da neće biti teško na drugoj strani. Moj posao je takav, navijači su napravili svoj posao, ja svoj. Ako su oni moja motivacija van mog tima, onda nisam dobar trener. Moram da budem najbolja verzija sebe u svakom slučaju – kazao je Trinkijeri, pa pokušao da uporedi beogradsku sa Žalgirio arenom.

- Ovo je malo veća dvorana od Žalgirio arene. Slične su atmosfere, ali ovde kada se 'zapali', onda se baš 'zapali'. Veoma je teško.

 Na kraju, Italijan je govorio o trenutom stanju u ekipi Žalgirisa.

- Imao sam ukupno osam ekipnih treninga od dolaska u Žalgiris. Tako da, ne mogu da kažem šta možemo. Ali, igrači me prate. Da bude sve čisto do kraja, otpustili smo jednog igrača, nismo mu doveli zamenu. Shvatam šta ova ekipa može, gde možemo da budemo bolji, možda nismo uvek najtalentovaniji, ali se uvek trudimo da igramo dobru košarku – rekao je Andrea Trinkijeri.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike