Obradović će ozbiljno razmisliti šta dalje: Da li stvarno mislite da ja to nisam rekao?!

08.02.2024

23:14

0

Autor: P.K.

Trener Partizana bolno iskren

Obradović će ozbiljno razmisliti šta dalje: Da li stvarno mislite da ja to nisam rekao?!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je pretrpeo novi bolan poraz, ovog puta protiv Bajerna u Areni. Da stvari budu gore, crno-beli košarkaši su ponovo pobedili sami sebe.

Baš kao i protiv Virtusa, sve su imali u svojim rukama. Nije to krio ni Željko Obradović.

- Kao i u prošloj utakmici, sve smo imali u svojim rukama, ali nismo znali kako da završimo meč. Čestitam Bajernu, bili su pametniji od nas i pobedili su. Ne znam šta da vam kažem. Imali smo sve u našim rukama, bilo je veoma lako da se dobiju te utakmice. Samo zahvaljujući našim greškama smo ih izgubili. Nemoguće je da se izgubi utakmica kad treba samo sa normalnom kontrolom utakmice da završite meč i vi to ne uradite.

A šta se desilo sa timom koji je pravio onakve preokrete i borio se do kraja da dođe do ovog koji ne ume da završi utakmicu? Da li se može govoriti o krizi?

- Kad izgubiš pet uzastopno, jasno je da je kriza rezultata. Sve utakmice su bile tu, sve osim Splita ta druga četvrtina. U Monaku smo imali četiri razlike i primimo četiri najlakša moguća poena za minus osam. Mi u stručnom štabu radimo sve i pokušavamo sve. Dođe neki trenutak da se zapitate šta dalje? Šta bih ja sad mogao pametno da uradim, sem onog što smo uradili posle Splita, došli u halu, pričali, analizirali, ponavljali... To se svodi na moj posao. Kad je tako, onda kreneš sam sa sobom da razgovaraš. Očigledno da neke stvari nisu dobre, apsolutno nisu dobre. Ja ću o tome ozbiljno da razmišljam šta da uradim, pošto razmišljanje nije dovoljno. Da sednem sa ljudima šta nam je činiti. Ispred nas imamo tu utakmicu sad u Laktašima, pa Kup. U ovom trenutku stvarno ne mogu ništa da vam odgovorim.

Jedan od novinara je pitao zašto Obradović nije rekao igračima da prave faul i dobio je direktan odgovor:

- A kako vi znate da ja nisam rekao? Pogledajte snimak, odmah posle sam ušao u teren i vikao "faul, faul, faul". Kako nam je Virtus dao tri poena? Imaš dva razlike, šta se radi na dva razlike? Ne smeš nikako da pustiš šut za tri. Probije te, faul, dva penala. I onda držite svoju sudbinu u svojim rukama. Da li stvarno mislite da nisam rekao? Sve što treba da bude na meni, neka bude na meni, nije problem. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače. I kad navijači naprave atmosferu kakva jeste, ni to im nije dovoljno.

Pitali su ga novinari razna pitanja o igri i postavci...

- Ovo je situacija u kojoj ti jedna lopta odlučuje. Ja od početka moje karijere govorim da istu važnost ima lopta u prvom minutu i u poslednjem minutu. Mogao je i Kevinov šut da uđe, to su njegove pozicije. Neko će da pita zašto je Bruno dirao loptu, nema to veze, lopta je već bila izašla iz koša. Slično je bilo protiv Virtusa, Olimpijakosa, Baskonije… Šta je još bilo? Mi smo imali šest utakmica koje smo gubili na isti način. Jesmo li analizirali, jesu li igrači prepoznali šta dalj?. Očigledno da nije dovoljno. Idemo da vidimo šta dalje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike