Nažalost, Jokić je skoro sigurno opet MVP: Nikola sigurno nije hteo na ovakav način da opet dođe do priznanja

04.02.2024

06:57

0

Autor: P.K.

Pravila su jasna i Jokić će gotovo definitivno opet biti najkorisniji igrač NBA

Nažalost, Jokić je skoro sigurno opet MVP: Nikola sigurno nije hteo na ovakav način da opet dođe do priznanja
Džoel Embid (plavi dres) i Drejmond Grin - Copyright Tanjug/AP Photo/D. Ross Cameron

Nikoli Jokiću igra fenomenalno ove sezone, a sada mu se se izgleda otvorio put ka MVP priznanju, na žalost. Ovo na kraju smo dodali je će ga izgleda osvojiti zato što će njegov najveći konkurent ove sezone ispasti iz konkurencije zbog povrede.

U pitanju je jedan od najboljih igrača lige i aktuelni MVP, zvezda Filadelfije Džoel Embid. Njemu su lekari dijagnostikovali povredu meniskusa u levom kolenu, zbog čega razmatra operaciju.

U pitanju je vrsta pucanja meniskusa. Embid, njegovi lekari i Filadelfija i dalje raspravljaju da li je najbolji postupak odmor i rehabilitacija povrede ili podvrgavanje proceduri koja bi zahtevala njegovo odsustvo na duže vreme.

Klub je u četvrtak objavio da Embid ima povredu lateralnog meniskusa i da će biti odsutan tokom vikenda dok se ne finalizuje plan lečenja. Jedan izvor blizak Embidu sugerisao je da će odluka biti doneta do ponedeljka, piše Atletik.

Embid je povredio koleno u četvrtoj četvrtini poraza od Golden Stejt Voriorsa u utorak kada je Džonatan Kuminga iz Voriorsa pao na njegovo levo koleno. Embid je propustio svoju 13. utakmicu sezone u četvrtak protiv Juta Džeza.

Embid se suočava sa onim što je opisano kao "bol" i "otok" u levom kolenu od početka januara i propustio je tri utakmice ranije u mesecu zbog povrede. Izvor iz Siksera rekao je da Embid tokom većeg dela sezone mora da reguliše bol u kolenu.

Jokić i Embid imaju sjajne sezone i bili su jako blizu u trci za MVP-a, ali Kamerunac sada počinje da pada zbog propuštenih mečeva.

U 34 utakmice ove sezone, Embid je lider lige sa 35,3 poena po utakmici dok u proseku beleži 11,3 skoka, 5,7 asistencija i 1,8 blokada. Od 17. novembra do 25. januara, Embid je postigao 30 ili više poena u 22 uzastopne utakmice, što je peti najduži niz u istoriji lige. Njegova dominantna igra ove sezone uključuje partiju od 70 poena i 18 skokova u pobedi nad San Antonio Spursima 22. januara.

Bilo kako bilo, šanse Embida da se ponovo proglasi za MVP-a su skoro sigurno okončane gotove.

Već je propustio 13 utakmica ove sezone, a prema novom pravilu lige, svaki igrač koji ne odigra najmanje 65 utakmice od 82 u ligaškom delu sezone ne ispunjava uslove za nagrade posle sezone. Prošle sezone, Embid je već odigrao najmanje utakmica u sezoni (66), ne računajući one skraćene zbog štrajka, lokauta ili pandemije, od bilo kog MVP dobitnika od Bil Voltona.

Ovo je Embidu inače sedma ozbiljna povreda u poslednjih sedam godina. Velika je šteta što jedan od najvećih superstarova lige ne može da pokazuje svoje veliko umeće...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike