Nije bilo Srba u NBA, ali je zato odigran klasik! Lejkersi bez udarnog tandema šokirali Boston! (VIDEO)

02.02.2024

07:13

0

Autor: D. N.

Može se i bez njih, uz rekord sezone Ostina Rivsa

Nije bilo Srba u NBA, ali je zato odigran klasik! Lejkersi bez udarnog tandema šokirali Boston! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Bez srpskih košarkaša protekao je program u NBA ligi, ali je zato odigran klasik najjače lige na svetu i Lejkersi su savladali Seltikse kao gosti. Rezultat je bio 114:105 u korist tima iz Los Anđelesa.

I ako se zna da su "jezerdžije" bile bez povređenih Lebrona Džejmsa (skočni zglob) i Entonija Dejvisa (Ahilova tetiva), i ako se zna da su igrali protiv vodećeg tima Istoka (37-12), jasno je da je deveti tim na tabeli Zapada napravio veliko iznenađenje.

U odsustvu zvezda franšize iz "grada anđela" Ostin Rivs je upisao rekord sezone sa 32 poena, sa čak sedam trojki iz deset pokušaja.

"Kelti" su ukupno ubacili 19 trojki iz 36 pokušaja, i tako porazili Lejkerse koji su pre toga imali dve pobede. Iz igre je Rivs imao učinak 10/18, a imao je i dva skoka i tri dodavanja. Po dvostruko manje poena dodali su Danđelo Rasel i Džekson Hejs, dok je Rui Hačimura ubacio 15.

Rasel i Hejs su takođe upisali po dabl-dabl, jer je prvi imao 14 dodavanja, a drugi deset skokova.

Na drugoj strani, Džejson Tejtum je ubacio 23 poena, dok su Kristaps Porzingis i Sem Hauzer dodali po 17. I niko više nije imao dvocifreni učinak, a razloge poraza treba tražiti i u 15 izgubljenih lopti. Lejkersi su imali znatno manje, sedam.

- To se dešava, loša košarka se dešava. A sada je pitanje kako ćemo da odgovorimo - rekao je trener Džo Mazula.

Inače, ovo je bio prvi put ove sezone da i Džejms i Dejvis zajedno prate meč sa strane, ali se još ne zna kada će se vratiti na teren. U narednim utakmicama Lejkersi će gostovati Njujorku, a Boston biti domaćin Memfisu.

U ostalim mečevima, uglavnom "tesne pobede". Njujork je slavio protiv Indijane sa 109:105, dok je Klivlend kao gost pobedio Memfis, rezultatom 108:101.

Filadelfija je na gostovanju pobedila Jutu sa 127:124. Najveće zasluge idu na račun Tajrisa Maksija koji je ubacio čak 51 poen (7/9 za tri), što mu je rekord karijere. Tako je i nadoknadio izostanak Džoela Embida.

Tobajas Heris je dodao 28 poena, koliko je ubacio i najefikasniji u redovima Džeza, Lauri Markanen.

NBA, rezultati:

Boston - Los Anđeles Lejkers 105:114

Njujork - Indijana 109:105

Memfis - Klivlend 101:108

Juta - Filadelfija 124:127

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike