Partizan je bio "izuzetno konfuzan" u Monaku, Obradović jasan: Sve je u glavama, treba nam doprinos u svakom smislu

31.01.2024

21:33

0

Autor: P.K.

Iskren kao i uvek bio je trener crno-belih

Partizan je bio "izuzetno konfuzan" u Monaku, Obradović jasan: Sve je u glavama, treba nam doprinos u svakom smislu
Željko Obradović i ekipa - Copyright MN Press

Partizan je odigrao čudnu utakmicu u Monaku, imao je mnogo izgubljenih lopti, dozvolio je mnogo ofanzivnih skokova i na kraju je pretrpeo poraz.

Po običaju, Željko Obradović nije ništa krio - ofanzivni skok rivala, izgubljene lopte i pristup igrača.

Vremena za neke krupne promene nema, jer sledi Virtus.

- Želim da čestitam rivalu, zaslužili su pobedu, igrali vrlo dobro i vrlo agresivno. Očigledno je da su dominirali u skoku, gubili smo mnogo lopti (16) i imali samo jednu osvojenu loptu. Ako pogledate samo statistiku, imali su 20 poseda više, što je neverovatno za košarkašku utakmicu na ovom nivou. Zaslužili su da pobede. Monako je igrao izuzetno agresivno, a mi smo bili izuzetno konfuzni.

Trener Partizana istakao je još jedan faktor koji je bio ključan:

- Ako je ispod našeg koša odnos skokova 23:17, onda je jasno da su imali priliku da poprave svaki promašen šut i na kraju taj posed koji govori da su imali 70 napada, a mi 50. To je ogromna razlika. Ne verujem da možemo nešto da unapredimo pred Bolonju, za jedan trening. Samo glava. Neki igrači su igrali puno, što znači da igrači sa klupe treba da shvate da treba da daju veći doprinos u svakom smislu.

Srpski novinari su ga pitali za suđenje, konkretno za odluke o Kevinu Panteru, koji je sve vreme bio pod kontaktom i velikim pritiskom.

- Ne mogu i ne želim da komentarišem suđenje, ali mnogo faulova nije svirano na njemu. Zašto je tako, ne znam. Doživljava igru koja je čak u pojedinim trenucima i gruba. Potrebni su nam igrači sa klupe, igrači koji mogu da pomognu timu.

Onda je sam dodao:

- Ono što bih želeo da kažem je da se zahvalim svim ovim divnim ljudima koji nas svuda prate, koji su fenomenalni. I dalje skandiraju, bodre tim. Nadam se da ćemo biti svesni toga i nastaviti da se borimo, to je ono što ja želim da radimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike