Željko želi da vidi u kom stanju će ekipa biti do Kupa, Aleksa "namestio" Čačane, pa istakao: To mi je najbitnija stvar dana! (VIDEO)

23.01.2024

17:02

0

Autor: A. S.

Reprezentativac Srbije smatra da će u Nišu najviše profitirati košarka

Željko želi da vidi u kom stanju će ekipa biti do Kupa, Aleksa "namestio" Čačane, pa istakao: To mi je najbitnija stvar dana! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedamTV

Danas je u Beogradu održan žreb za Kup Radivoja Koraća, koji će se igrati od 14. do 17. februara u Nišu. Trofej brani Crvena zvezda, Partizan ima velike ambicije da vrati titulu u svoje vitrine, a tu su i Mega i FMP, koji će tražiti svoju šansu.

A nakon žreba koji je bio naročito interesantan, impresije su izneli i predstavnici timova. Željko Obradović smatra da su potrebne izvesne promene.

Mnogo toga može da se promeni do početka turnira, treba videti u kom stanju će biti ekipa. Žreb je kao i uvek interesantan. Hvala gradu Nišu, koji će ponovo biti domaćin finala Kupa Radivoja Korać. Uvek su bili fenomenalni domaćini. Nadamo se da će sve da biti u fer-plej atmosferi i neka pobedi najbolji tim - rekao je trener Partizana.

Crno-bele u četvrtfinalu očekuje debitant, ekipa Hercegovca iz Gajdobre.

- Treba prvo proći četvrtfinale, pa ćemo posle toga pričati o svima ostalim protivnicima. Nama je drago da igramo protiv Hercegovca, koji je ranije imao tradiciju, pa neke probleme, a sada su se vratili. Nadam se da će svi koji vole košarku uživati u toj utakmici - dodao je Obradović.

Organizatori su ove godine, za izvlačenje kuglica, "angažovali" reprezentativce Srbije, Dejana Davidovca i Aleksu Avramovića. Partizanov univerzalac je tako spojio u četvrtfinalu dve ekipe iz rodnog Čačka - Borac i Čačak 94.

- Izuzetno sam zadovoljan žrebanjem, to mi je najbitnija stvar ovog dana - šaljivo je rekao Aleksa i dodao:

- Srećan sam, jer imam prijatelje u oba kluba, priželjkivao sam da se to desi jer je Čačak 94 klub sa uzlaznom putanjom. Nadam se da će ih ova utakmica dodatno motivisati, da odigraju dobro protiv Borca. Borac je moj klub, nadam se da će biti lepa zabava.

Na šaljivu konstatatciju da nisu bile ’vruće’ kuglice, Avramović je istakao:

Zdravstveno stanje

- Dobro sam, vratio sam. Počeo sam da treniram pre desetak dana. Protiv Mege je bilo vreme da se vratim. Izuzetno sam zadovoljan kako smo kao ekipa odigrali, a i kako sam lično izgledao na terenu.

- Nisu, ali se eto potrefilo da mi budemo u jednom, Zvezda u drugom delu kostura. Potencijalno finale će biti.

Na kraju, Avramović se dotakao i rivala u četvrtfinalu, ekipe Hercegovca.

- Lepo je što smo izvukli pobednika drugog stepena Kupa, Hercegovac koji je dobar tim, sa uzlaznom putanjom. U polufinalu bismo potencijalno igrali sa boljim iz duela Mege i Vojvodine, što će i dalje biti fantastična utakmica. Mnogo prijatelja imam u oba kluba, moj veliki prijatelj je trener Vojvodine Miloš, mnogo ga pozdravljam. Biće jako lepo u Nišu, kao i uvek. Najviše će se profitirati košarka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike