Mega se teško spremala za Partizan, trener poručuje: Da svi zajedno obeležimo sećanje na Dejana

21.01.2024

14:30

0

Autor: P.K.

Klub je ostao bez Milojevića, igračima nije bilo lako da se spremaju za šampiona

Mega se teško spremala za Partizan, trener poručuje: Da svi zajedno obeležimo sećanje na Dejana
Barać sa ekipom - Copyright Mega MIS

Košarkaši Mege vezali su četiri pobede u AdmiralBet ABA ligi, a sada se spremaju da idu u goste braniocu trofeja Partizanu, koga su senzacionalno pobedili u prvoj rundi takmičenja.

Meč se igra u ponedeljak u Areni, a duel ova dva kluba biće posvećen Dejanu Milojeviću, koji je ostavio neizbrisiv trag u oba kluba.

Ne kriju to ni u Megi, a trener Marko Barać više je pričao o nenadoknadivom gubitku jedne od najomiljenijih figura u srpskoj košarci i čoveku koji je "malom velikom klubu" doneo Kup Radivoj Korać 2016, što mu je jedini trofej u istoriji.

- U nedelji za nama smo ostali bez Dejana Milojevića, što je nenadoknadiv gubitak za Megu i za ceo košarkaški svet. Njegov prerani odlazak je izuzetno pogodio sve i u takvoj atmosferi je priprema utakmice bila jako otežana. Moji momci su uspeli i pored toga da ostanu fokusirani i maksimalno angažovani na treninzima i na tome sam im posebno zahvalan.

O samom Partizanu…

- O izuzetnom kvalitetu Partizana i trenera Željka Obradovića je i suvišno govoriti. Sigurno je da će oni ovom meču prići sa visokom angažovanošću i da će želeti da izbegnu ulazak u bilo kakvu neizvesnu završnicu. Potrebno je da utakmici pristupimo sa puno energije i agresivnosti u odbrani i da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Ne smemo da dozvolimo prazne minute u igri jer će Partizan to sigurno umeti da iskoristi. Verujem da će publika imati priliku da prisustvuje dobroj i uzbudljivoj utakmici i da ćemo svi zajedno na lep način obeležiti sećanje na Dejana.

Mega  je u prvom delu sezone savladala crno-bele, a jedan od ključnih igrača u velikom trijumfu nad braniocem titule bio je Uroš Plavšić. Centar Mege je svestan težine zadatka koji je pred njegovim timom, ali je spreman da se bori za novi podvig:

- Očekuje nas veoma teška utakmica protiv sjajne evroligaške ekipe Partizana. Ovo će biti naš treći susret ove sezone. Pored toga što su napravili par promena u sastavu, veoma ih dobro poznajemo. Uradili smo sve što je potrebno da se dobro spremimo za utakmicu i idemo da damo sve od sebe i pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat.

Mega je pred početak sezone u ABA ligi pružila dobar otpor košarkašima Partizana u ABA Superkupu (78:89), a onda ih je u 4. kolu regionalnog takmičenja savladala 88:86. Predstojeći okršaj dočekuje u odličnoj formi i sa učinkom 9/7, dok crno-beli imaju 12/4.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike