Milojević je došao kao velika zvezda, a bio je veliki čovek: Klaver pogođen vestima iz Amerike, ovako će pamtiti nasmejanog Srbina!

18.01.2024

13:31

0

Autor: A. S.

Španac se dotakao osobina koje je Deki posedovao

Milojević je došao kao velika zvezda, a bio je veliki čovek: Klaver pogođen vestima iz Amerike, ovako će pamtiti nasmejanog Srbina!
Viktor Klaver - Copyright MN Press

Prerani odlazak Dejana Milojević izazvao je šok i nevericu širom košarkaškog sveta, a njegovi bivši saigrači i saradnici, sa velikom tugom govore o gubitku uvek nasmejanog čoveka.

Redom su se javljali prijatelji iz reprezentacije, pa saradnici iz NBA-ja, kao i brojni rivali, ali i saigrači iz inostranih klubova.

Ostavio je Milojević velikog traga gde god da je igrao. Uvek je bio voljen, pa je tuga i pažnja, potpuno razumljiva. Španac, Viktor Klaver, nije ostao imun na preranu smrt saigrača iz redova Valensije.

- Pre nego što počnemo, moramo da pričamo o Milojeviću. Nažalost, napustio nas je u sredu. Kao bivši saigrač i prijatelj, želim da izrazim saučešće njegovoj porodici, prijateljima i najbližima. Biće upamćen kao veliki igrač i trener. Tu je i ljubav koju je ostavio u mnogim ljudima - rekao je Klaver, prenose španski mediji.

Španac je priznao da se dugo nisu čuli, ali da je Dejan ostavio velikog traga.

- Nismo se čuli mnogo u poslednjim godinama, ali je on bio tu kada sam ja počeo da igram u Valensiji. Igrali smo na istoj poziciji, pamtim ga kao stalno nasmejanog tipa. Došao je kao velika zvezda iz Srbije, ali je bio tako skroman, hteo je da napravi sledeći korak ovde. Uvek je bio pozitivan, nasmejan, to je preneo i kao trener na svoje igrače. Bio je mentor mnogima, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mnogi su ga voleli i pored svih igračkih kvaliteta koje je imao, bio je veliki čovek - zaključio je Klaver.

Milojević je dres španskog kluba nosio od 2006. do 2008. godine, a kako je i sam priznao, Valensiju je birao zbog lepote života.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike