Otvorite rečnik, tamo je objašnjenje kakav je Deki bio: Divan čovek, dobroćudni džin koji je voleo sve!

18.01.2024

10:11

0

Autor: A. S.

"Sjajan čovek, nedostajaće svima"

Otvorite rečnik, tamo je objašnjenje kakav je Deki bio: Divan čovek, dobroćudni džin koji je voleo sve!
Dejan Milojević - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Prerana smrt Dejana Milojevića nikoga nije ostavila ravnodušnim. Iznenada, loše vesti su stigle iz Amerike, pa su se redom oglašavali njegovi prijatelji, igrači, bivši saigrači, klubovi, saradnici...

Čovek koji poseduje vrline poput Milojevića, mora biti voljen, pa ne čudi i to što su ga poštovali rivali. O njemu je, nakon prvobitnog šoka i neverice, govorio i trener Sakramenta, Majk Braun.

- Prvo želim da uputim poruke saučešća Dekiju, njegovoj porodici, prijateljima, organizaciji Voriorsa. Sjajan, sjajan čovek. Ne želim da pričam o košarkaškim stvarima, imao je sjajan košarkaški um. Nedostajaće svima - rekao je najpre Braun novinarima, pa dodao:

- Znao sam situaciju, Stiv Ker smo bliski, dopisivali smo se, tako da sam znao.

U nekoliko trenutaka sve se promenilo. Milojević je bio na timskoj večeri, a onda je hitno hospitalizovan, pa operisan, a na kraju su usledile i tragične vesti.

- Mnogo je značio, svi smo kao porodica. U porodicama se dešavaju usponi i padovi, kod njega to nije postojalo, uvek je bio uspon, to je unikatna veština u ovom poslu. Posebno kada imate takvo poštovanje od svih, on je uvek bio tu na sredini, ni previše visoko ni nisko, a svi su ga poštovali. To je jedinstveno, kada vas poštuju baš svi, ne samo igrači, nego treneri, članovi osoblja, baš svi. Svi su ga voleli i on je voleo sve.

Kako Voriorsi da nastave sezonu?

- Pravo da vam kažem, ne znam. Teško je, morate da idete napred u životu, ne možete da stanete. Ali, ponekad se izgubimo u svojim svetovima. Evo, na primer mi smo imali dva teška poraza, onda krenu priče kao da je to kraj sveta. Istina je da je ovo samo igra, nešto što se nadam da donosi osmeh na lica ljudi, daje im neki beg iz svog dnevnog života. Kada čujete ovako nešto, onda dobijete novu perspektivu. Naći ćemo rešenje za igru, za mečeve, ali ovako nešto kada se desi. Shvatiš da treba da daš sve od sebe i da je svako različit, svako drugačije reaguje, potrebno je vreme.

Za Milojevića važi da je pre svega veliki čovek, pa kada se govori o njemu, najpre se ističu vrline koje je posedovao i emocije koje je budio u ljudima, svojom pojavom i osmehom.

- Ljudi često to pričaju, možda je floskula koja se previše koristi, ali je Deki stvarno bio veliki meda. Ako otvorite Vebsterov rečnik, to bi trebalo da bude objašnjenje za Milojevića. Divan čovek, dobroćudni džin, kada je igrao, to je radio sa velikom strašću. U isto vreme je divan, duša od čoveka, inteligentan, uvek si mogao da mu priđeš. Kada ga vidiš, samo želiš da ga zagrliš. Za mene je to prva stvar koju pomislim kada mislim na Dekija. Takva ličnost, stvarno je bio poseban.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike