Govorio je o svojim snovima, želeo je da vodi reprezentaciju Srbije! Rajaković pogođen preranim odlaskom prijatelja Milojevića! (VIDEO)

18.01.2024

08:32

0

Autor: A. S.

Čačanin sa suzama u očima Amerikancima govorio o Dejanu

Govorio je o svojim snovima, želeo je da vodi reprezentaciju Srbije! Rajaković pogođen preranim odlaskom prijatelja Milojevića! (VIDEO)
Darko Rajaković - Copyright Printscreen/Twitter/basketnews_com

Prerani odlazak Dejana Milojevića šokirao je sportsku javnost. Srčani udar bio je koban za mladog srpskog trenera, a od nekadašnjeg košarkaša sa suzama u očima opraštaju se negovi saigrači, igrači, prijatelji.

NBA liga mu je takođe odala poštovanje, svaki meč krenuo je minutom ćutanja, a uoči meča Toronta i Majamija, na konferenciji za medije govorio je i srpski trener Darko Rajaković, koji je najpre izrazio saučešće porodici i prijateljima.

Rajaković je bio prilično emotivan i iskren, ali i otvoren pred novinarima, pa je govorio i o tome kakav je Milojević bio kao igrač i trener.

- Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato, kao i za Partizan gde je bio izuzetno uticajan košarkaš - rekao je Rajaković novinarima u Torontu.

Milojević je dugo radio u Megi, gde je imao priliku da sarađuje sa mladim igračima, pa je zaslužan za karijere mnogih od njih.

- Jako je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu. Trenirao je igrače poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri.

Otkrio je Rajaković i detalje poslednjeg razgovora.

- Poslednji put kada smo pričali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane selektor Srbije. Pričali smo o planovima i trenerskim snovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje snove kao treneri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike