Smart jedva čeka susret sa Delijama: Ovde su navijači ludi!

17.01.2024

18:43

0

Autor: A. Š.

Američki košarkaš prvi put u Zvezdinoj opremi stao pred novinare, sa kojima je podelio očekivanja od dolaska u srpsku prestonicu

Smart jedva čeka susret sa Delijama: Ovde su navijači ludi!
Džavonte Smart - Copyright Printscreen

Košarkaši Crvene zvezde vrše poslednje pripreme za jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem toku sezone. Crveno-belima u četvrtak u Arenu (19.00) stiže Baskonija, kao jedan od direktnih konkurenata u borbi za mesto koji na kraju ligaškog dela sezone vodi u doigravanje.

Svesni su na Malom Kalemegdanu težine ispita koji ih sutra uveče očekuje u najvećoj dvorani na Balkanu, u kojoj bi Zvezdini navijači trebalo, prvi put u dresu srpskog šampiona, da vide poslednje pojačanje Džavontea Smarta.

- Sve je dobro, juče sam došao u Beograd, smestio sam se u hotelu, sjajno je opet biti sa timom. Spreman sam da se borim, radujem se pobedama, to je najvažnije, da pobeđujemo, da pokažem svoje poenterske sposobnosti i da pomognem saigračima – kazao je Smart na treningu Zvezde.

S obzirom da mu je dolazak u srpsku prestonicu prvi susret sa Evropom, još uvek nije do kraja poznato šta bi iskusni bek mogao da pruži u crveno-belom dresu.

- Znam nekoliko igrača koji su ovde igrali nekoliko godina, govorili su mi osnovne stvari o tome kako je igrati u Evropi. Nikad nisam igrao van Amerike ranije i to je sve – kazao je Smart, pa dodao:

- Volim da pravim akcije, za sebe i saigrače, da igram u tranziciji, da dodajem loptu saigračima, da pobeđujemo...

Nije novo pojačanje srpskog prvaka želelo da otkrije s kim se konsultovao kada je dobio poziv Zvezde, ali je istakao da ima dobre informacije.

- Pre tri-četiri dana sam prelomio da dolazim. U dva dana sam pričao sa porodicom, zajedno smo donosili odluku i prelomili. Mnogi su mi slali video-snimke navijača, ovde su navijači ludi i radujem se tome sutra – rekao je iskusni bek i potvrdio da zna da ga u Evropi očekuje potpuno drugačija košarka od one na koju je navikao u SAD.

- Definitivno je različito, odbrana je veoma čvrsta, a ja sam igrač koji igra u fizičkom kontaktu i prilagodiću se – kazao je Džavonte Smart.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike