Jokića ni Valančijunas ne može da sačuva, evo prvog tripl-dabla u godini: Nagetsi bolji od Pelikansa, borba na centru rešila sve! (VIDEO)

13.01.2024

07:25

0

Autor: A. S.

Litvanac oštar, ali Srbin snalažljiviji

Jokića ni Valančijunas ne može da sačuva, evo prvog tripl-dabla u godini: Nagetsi bolji od Pelikansa, borba na centru rešila sve! (VIDEO)
Jokić i Valančijunas u duelu - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Aktuelni šampioni NBA lige, Denver Nagersi, trenutno igraju toplo hladno. I dok u jednom meču briljiraju, u narednom već iznenada doživljavaju teške poraze. Ali, jedina konstanta je Nikola Jokić, koji im je i noćas doneo pobedu.

Nagetsi su igrali sa ekipom Nju Orleans Pelikans i slavili sa 125:113, a Jokić je meč završio novim tripl-dablom - 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Nije Jokić imao lak posao na ovom meču, naročito što je naspram sebe imao iskusnog Litvanca Jonasa Valančijunasa. Međutim, ni on ga nije zaustavio. Valančijunas je kao i mnogo puta do sada igrao grupo, sudije nisu reagovale, a Jokić je uzvratio odličnim potezima i jednim zakucavanjem o kome će se govoriti.

Kao i u meču sa Jutom, Nagetsi su rivalima dozvolili da bolje otvore duel. Brzo su Pelikansi stigli do minimalne prednosti, ali se ovog puta Denver na vreme probudio i do kraja prve deonice stekao prednost, 37:25. U nastavku, aktuelni šampioni su igrali svoju igru, pa su veoma brzo otišli i na dvocifrenu razlizu, koja je u nekoliko navrata iznosila čak +19.

Bilo je već tada jasno da je pitanje pobednika rešeno, ali sastav Majka Melouna nije smeo da se opusti. Tek krajem trećeg kvartala, Meloun je na klupu poslao svoje prve zvezde. Nisu dugo odmarali, a Aron Gordon i Majkl Porter Junior su ponovo morali na parket, jer je rival spustio razliku.

Pokušavali su Pelikansi da zaprete i finiš učine interesantnim, ali je Denver iskusno čuvao +15 i na kraju slavio.

Pored Jokića, Porter je sa 20 poena i 10 skokova bio najefikasniji, na drugoj strani, istakao se Zajon Vilijamson sa 30, dok je Valančijunas stao na 17 poena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike