Italijani stali uz otpuštenog zemljaka i udarili na Francuza! To ne radite, ako ste džentlmen!

08.01.2024

18:07

0

Autor: D. N.

Uz trenera Žalgirisa se oglasio i predsednik italijanskog saveza

Italijani stali uz otpuštenog zemljaka i udarili na Francuza! To ne radite, ako ste džentlmen!
Andrea Trinkijeri - Copyright Profimedia

Kritička izjava Tonija Parkera o Đanmarku Poceku koji je dobio otkaz u Asvelu je podigao buru u evropskoj košarci. U odbranu zemljaka su stali predsednik Košarkaškog saveza Italije, Đani Petrući i novi trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri.

- Možda je Parker želeo na F4 Evrolige - ironičan je bio Petrući i dodao da "veliki igrači ne postanu uvek veliki treneri".

Uz to, oglasio se i Trinkijeri, čiji je tim izgubio od Asvela.

- Treneri obično prvi plate cenu loših rezultata. To je uobičajeno i to je to. I neće da se promeni. Nekada je lakše promeniti trenera, nego popraviti stvari u timu, upravi ili sa igračima - kazao je nekadašnji trener Partizana i nastavio o Parkeru, koji je kao prvi čovek kluba oštro kritikovao Poceka, rekavši da je veoma razočaran učinkom Italijana.

- Klub ima pravo da otpusti trenera. Ali istovremeno, verujem i da može da pomogne ako ste džentlmen i ako određene stvari ne pričate u medijima. Nije dobro za trenere, ako ih neko žigoše u medijima. To ja ne bih radio, ali ja ni nisam vlasnik kluba.

Trinkijeri se međutim i ogradio.

- Ne znam sve detalje, jer nisam bio prisutan. Ali isto tako znam da je Poceko veoma emotivan i da daje sve od sebe. On je jednostavno takav trener i verujem da može da pruži velike stvari, kakve su emocije - zaključio je Italijan.

Posle smene trenera, Asvel će igrati protiv Crvene zvezde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike