Kakve reči o Obradoviću! Poceko ishvalio trenera crno-belih, a onda progovorio i o svojoj sudbini

02.01.2024

23:43

0

Autor: 24sedam

Asvel je ponovo poražen od "parnog valjka"

Kakve reči o Obradoviću! Poceko ishvalio trenera crno-belih, a onda progovorio i o svojoj sudbini
Copyright MN Press

Pre utakmice sa Partizanom, francuski mediji su objavili vest da je Đanmarko Poceko praktično završio misiju u Asvelu. I kada je meč Evrolige u Beogradu završen, posle poraza Italijan je razgovarao sa novinarima.

- Ne pričam francuski, tako da "ne razumem" ono što je pisalo u francuskim medijima. Morate da pitate klub, u kontaktu sam sa čelnicima, pričali smo o svemu nedavno. Znaju šta mislim, ali kao trener neću da se žalim, radim svoj posao. Ovo nije mesto gde ću reći nešto o našoj strategiji. Takođe, pitajte ljude iz kluba o tome.

To je život trenera, ja živim i radim, a to je sve sport. Nastavljam da radim jako, večeras sam takođe dao sve od sebe, zajedno sa igračima. Nisam osoba koju treba da pitate za moj status. Ne mogu ništa da vam kažem, osim ovoga - kazao je Poceko koji je inače konferenciju počeo na srpskom.

"Dobro veče" i "srećna Nova godina" je kazao Italijan, a zatim čestitao starijem, iskusnijem i trofejnijem kolegi Željku Obradoviću.

- Moram da čestitam Partizanu i stručnom štabu na čelu sa Obradovićem na sistemu i svemu što su uradili. Igrali su dobro, sve do kraja treće deonice. Onda bih rekao još nešto. Željko je neverovatan trener, a još je bolji čovek. Zahvalio bih mu zbog svega što je rekao u najavi meča, volim ga. Najbolji trener u istoriji svetske košarke, ne samo evropske.

Naravno, bilo je reči i o utakmici.

MN Press
 

- Mi smo se borili do kraja, ubacili 32 poena u poslednjoj četvrtini, rotirali smo u svakom preuzimanju, igrali bolju odbranu. Ali, neke šuteve smo promašili. Moramo da nastavimo da se borimo i pobedimo neke utakmice - zaključio je Poceko.

Sada ostaje da se vidi da li će i u narednom meču voditi "fenjeraša", protiv Žalgirisa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike