Beograd se kandidovao za "fajnal for" Evrolige: Predsednik Vučić najavio, ovo mu je želja

07.01.2024

16:02

0

Autor: P.K.

Beograd je već dva puta bio domaćin, želi i treći

Beograd se kandidovao za "fajnal for" Evrolige: Predsednik Vučić najavio, ovo mu je želja
Vučić na Pinku - Copyright Printscreen RTVPink

Srbija već drugu godinu za redom ima dva tima u Evroligi, pri čemu su mečevi između Crvene zvezde i Partizana izuzetno atraktivni košarkaškim fanovima u Evropi i svetu. 

U skladu s tim, Srbija ima ambiciozne planove za budućnost, uključujući i organizovanje "fajnal for" turnira u Beogradskoj areni, te plasman oba srpska tima na finalni turnir Evrolige.

Ove planove istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, otkrivši da je Beograd već podneo kandidaturu za 2026. godinu. 

Predsednik je naveo da se nada da će i Partizan i Crvena zvezda tada biti u konkurenciji za osvajanje Evrolige.

Beograd se prijavio za domaćina "fajnal for"a 2026. godine. Cilj nam je da imamo najmanje jednog, a po mogućstvu dva predstavnika na završnom turniru. Stavili smo sebi visoke ciljeve i borimo se na svim frontovima. Ne treba zaboraviti ni na izgradnju sportske infrastrukture - izjavio je Vučić u emisiji na televiziji "Pink".

Beograd je već dva puta bio domaćin finalnih mečeva Evrolige. Godine 2018, Real Madrid sa Lukom Dončićem na čelu pobedio je Fenerbahče u Beogradskoj areni, dok je 2022. godine Vasilije Micić sa Anadolu Efesom osvojio titulu pobedivši Real Madrid.

Što se tiče srpskih klubova, Partizan je jedini koji je igrao za evropskog šampiona. Godine 1988. su ispali u polufinalu, a 1992. godine su u Istanbulu osvojili trofej. Takođe, igrali su za pehar 1998. godine u Barseloni, zauzevši četvrto mesto, i ponovili isti uspeh u Parizu 2010. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike