Sferopulos zna razloge za poraz od Panatinaikosa: Sporo smo donosili odluke, bili su bolji od nas tokom cele utakmice!

29.12.2023

10:27

0

Autor: G. F.

Mnogo je posla pred stručnim štabom crveno-belih

Sferopulos zna razloge za poraz od Panatinaikosa: Sporo smo donosili odluke, bili su bolji od nas tokom cele utakmice!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde porazom od Panatinaikosa završili su ovogodišnji deo Evrolige.

Posle 17 odigranih utakmica crveno-beli imaju skor od 6 pobeda i 11 poraza i nalaze se na 15. mestu na tabeli. Daleko od očekivanog i najavljivanog.

Nakon pomenutog duela u Atini, trener Crvene zvezde Janis Sferopulos objasnio je razloge za poraz u elitnom takmičenju.

- Čestitam Panatinaikosu na pobedi. Bili su bolji od nas tokom cele utakmice. Bilo nam je važno da ostanemo u igri do kraja. Bilo je perioda kada nismo igrali dobro ni u odbrani ni u napadu. Bili smo spori u donošenju odluka, nismo imali jasan plan.  Imali smo 14 izgubljenih lopti i 12 asistencija. Prišli smo na -8, ali nismo mogli više od toga. Trebalo je da napravimo dve dobre odbrane i dva dobra napada, nismo to uradili i utakmica je završena tako kako je završena. Završili smo prvi deo sezone, ima još jedna polovina. Moramo da se borimo, utakmicu po utakmicu - rekao je Sferopulos.

U drugi deo sezona Zvezda ulazi da promenjenim sastavom. Nikola Topić i Fredi Gilespi su nova imena u sastavu, dok su Šabaz Nejpir i Ognjen Kuzmić napustili crveno-bele.

- Tim pokušava da uđe u ritam i da radi po obrascu. Postoje igrači koji to rade i drugi koji rade u manjoj meri. Moramo da budemo snažniji za produktivnije defanzivne i ofanzivne minute u utakmici. Napravili smo dve promene, novim igračima biće potrebno vreme da se integrišu, ali mislim da će pomoći timu. U pojedinim delovima igre ne funkcionišemo kako bih želeo. Bitno je da Topić i Gilespi uđu u rotaciju i pomognu, svako na svoj način.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike