Dobrić blista posle pobede nad Partizanom: Presudilo je iskustvo, sa "grobarima" postoji poštovanje

28.12.2023

21:39

0

Autor: P.K.

Nekadašnji Zvezdin as oduševljen rezultatima do sada

Dobrić blista posle pobede nad Partizanom: Presudilo je iskustvo, sa "grobarima" postoji poštovanje
Ognjen Dobrić - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Pretrpeo jePartizan bolan i dramatičan poraz od Virtusa u Beogradu. To mu je tek druga izgubljena utakmica u Evroligi ove sezone.

Ipak, tim iz Bolonje od večeras je drugi na tabeli Evrolige, što je sve obradovalo i Ognjena Dobrića, kome je ovo bio prvi meč u Beogradu nakon što je letos otišao iz Crvene zvezde.

On je posle meča bio nasmejan u razgovoru sa novinarima i rekao je koliko je važan ovaj trijumf, ali i da nije imao ništa posebno da im kaže pre meča.

- Jako bitna pobeda za nas. Znamo koliko je ovo težak teren i koliko je teško pobediti ovde. Stvarno smo odigrali mirno tu završnicu. Bilo je teško, detalji su odlučili, moglo je lako da ode i u drugom pravcu, ali bili smo mirnije glave. Iskreno, većina saigrača je iskusnija od mene, prošli su oni ove utakmice, imaju mnogo raznih velikih mečeva i možda je to donelo prevagu. Odigrali su mirno, kako treba, u ključnim momentima bili su na pravom mestu.

Opet si igrao protiv Partizana, ali sada u crno-belom dresu…

- Drugačije je, specifična je situacija, nisam navikao na ovo. Lepo je vratiti se u Beograd, rekao sam im da nas očekuje vruća atmosfera i da moramo da budemo 100 odsto bolji od njih ako hoćemo da pobedimo. Dobili smo utakmicu, možda ne tako lepu za oko, ali pobeda se piše.

Malo ko je očekivao da Virtus ovako dobro igra Evroligu ove sezone. U čemu je tajna?

- Mislim da je štos u timskoj igri. Stvarno igramo odlično kao tim, borimo se, što se tiče kvaliteta, ima dosta kvalitetnih ekipa, krasi nas dobra hemija, svi smo srećni. Svaka ekipa ima kvalitet, a treba mnoge stvari da se poklope.

Da li je bilo straha kako će te "grobari" dočekati?

- Nikada nije ni bilo nikakvih incidenata. Mislim da je to neko normalno rivalstvo. Ne smatram da treba da me vole, ali postoje poštovanje i nadam se da će tako i biti i ubuduće.

Godina je na samom izmaku, prilično velika za Dobrića: Otišao je iz Zvezde, gde je proveo čitavu karijeru, pa je osvojio srebro sa reprezentacijom.

- Godina za pamćenje sigurno zbog svega. Prvo reprezentativno takmičenje i odmah medalja za mene, to je san svakog mališana koji krene da igra košarku. Ostvario sam jedan san, promenio sam sredinu što je velika stvar za mene, opet igram na visokom nivou, odličan klub, organizacija, ovo je godina za pamćenje.

Šta će biti u 2024?

- Daleko je to, ima još sedam meseci do Olimpijskih igara, tako da – videćemo. Ima mnogo vremena.

Da li ćeš naučiti italijanski?

- Probaću do kraja godine da naučim, ha, ha.

O humanitarnoj akciji pre početka meča

- Nismo očekivali da će biti toliko igračaka, čuli smo da će ubacivati na teren, ali to je dobra stvar, stvarno super.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike