Obradović baš ništa ne zamera igračima: Ništa nismo ubacili, na kraju mi je ličilo da je nesportski faul

28.12.2023

21:00

0

Autor: P.K.

Trener Partizana ističe da se njegov tim ipak vratio u meč pošto je gubio

Obradović baš ništa ne zamera igračima: Ništa nismo ubacili, na kraju mi je ličilo da je nesportski faul
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je pretrpeo dramatičan poraz od Virtusa u Areni, svoj tek drugi ove sezone u Evroligi.

Utakmicu su obeležile brojne greške na obe strane, a utisak je i da su crno-beli mogli da slave da je bilo manje grešaka. I to ne samo njegovih, mora se reći.

Željko Obradović ipak nije imao zamerke svom timu.

- Verujem da je ovaj meč bio težak, kao što smo očekivali, Bolonja je igrala tvrdo, morali smo da igramo jako svih 40 minuta da bismo imali šansu da dobijemo. Na kraju nismo imali sreće, nismo pogodili neke otvorene šuteve, nijedna lopta nije ušla, ali čestitke mojim igračima na želji koju su pokazali večeras. Zadar i ovo su dve apsolutno različite energije. Protiv Zadra nismo imali energiju, a večeras smo imali. Sve smo uradili šta je trebalo, protok lopte, u odbrani smo ginuli. Oni su dobar tim... Insistiram na tome da smo se vratili i kad su vodili, našli smo želju, energiju, nismo ubacili taj poslednji šut i sve u redu. Kad se tim ovako bori, nemam nikakve zamerke. Tako da Zadar i ova utakmica uopšte nisu za poređenje.

U prvom poluvremenu devet izgubljenih lopti, u drugom samo pet.

- O tome smo pričali, da smo imali samo pet asistencija i devet izgubljenih lopti. Insistiram na tome da smo se vratili kad smo gubili, da smo imali želju, nalazili otvorene šuteve. Kada se igra ovako, kada se bori, nemam nikakve zamerke.

Panter je fauliran četiri sekunde pre kraja i dugo mu je trebalo da ustane sa zemlje. Cela hala je očekivala nesportsku ličnu grešku.

- Kevin je dobio neverovatan udarac na kraju, sada je to diskutabilno da se pogleda da li je nameran faul ili ne. Meni je ličilo da je nameran faul i sudije su odlučile kako su odlučile.

On je najavio da će Smit već igrati za vikend:

- Smit je uradio taj jedan trening sa nama, putovaće sa nama i igraće protiv Mornara već.

Pre utakmice odrađena je jedna prelepa humanitarna akcija.

- Hvala navijačima na podršci i ambijentu, što su prepoznali akciju kluba pred početak utakmice. Kako njima, tako i vama da poželim srećan početak Nove godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike