Sferopulos pred Real prvi put o Gilespiju, sudbini Tobija i novim pojačanjima: Nije jednostavno dovesti ih!

18.12.2023

21:17

0

Autor: A. Š.

Trener Crvene zvezde otkrio i da neki košarkaši nisu imali želju da dođu među crveno-bele

Sferopulos pred Real prvi put o Gilespiju, sudbini Tobija i novim pojačanjima: Nije jednostavno dovesti ih!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

U predvečerje meča sa prvakom Evrope, Crvena zvezda je uradila prvu doselekciju u tekućoj sezoni. Među crveno-bele je stigao dosadašnji centar Bajerna Fredi Gilespi, o kojem je, između ostalog, u najavi meča sa madridskim Realom govorio trener srpskog prvaka Janis Sferopulos.

- Tražili smo opcije na tržištu, neki igrači nisu hteli da dođu, neki su hteli i jedan od najboljih koji su imali tu želju je bio Fredi, pa smo ga zato i potpisali. Od njega očekujemo da nam donese čvrstinu, energiju i dobru odbranu. Naravno, to je igrač koji dobro poznaje Evroligu. Ne verujem da će njegov dolazak uticati na igrače koji su tu, jer svako ima svoju ulogu, a on je dodatak i neko ko će nam pomoći – kazao je Sferopulos, pa otkrio kada bi američki košarkaš mogao da debituje u crveno-belom dresu.

- U Evroligi će moći da pomogne u drugom delu sezone, a što se tiče AdmiralBet ABA lige, tu je, tako da bi u zavisnosti od treninga trebalo da bude spreman za sledeću utakmicu.

A prva sledeća utakmica za crveno-bele je duel sa Realom u utorak od 19 časova u beogradskoj Areni.

- Igramo protiv šampiona Evrolige, koji je ove sezone već dokazao da je prvi favorit da se plasira na Fajnal for. Moramo da budemo spremni da se borimo za svaki posed. To je najvažnije - rekao je grčki stručnjak, otkrivši i da li bi dolazak Gilespija mogao da utiče na status, pre svih, Majka Tobija.

- Majk je važan igrač za nas i veliki deo naše igre u napadu i odbrani i potrebno nam je da ima dobar dan, kako bi pomogao timu u ostvarivanju ciljeva na predstojećoj utakmici. Kako u napadu, tako i u odbrani.

Ono što navijače Zvezde verovatno najviše zanima jeste da li će pored Gilespija biti još novajlija u crveno-belom u narednim nedeljama.

- Otvoreni smo da proverimo da li postoji mogućnost da angažujemo igrača koji može da napravi razliku. Reći ću ponovo, ne želim da dovodim igrača samo da bih ga dovodio. Gužva je na tržištu, svi traže igrače, a dobri su uglavnom pod ugovorima, tako da nije jednostavno dovesti pojačanje. Uradićemo najbolje što možemo, uz pomoć menadžmenta i predsednika da dovedemo one koji mogu da pomognu timu. Ako ga nađemo, postoji mogućnost da ga angažujemo.

Povratkom u tim Adama Hange i Branka Lazića Sferopulos, prvi put od dolaska u Zvezdu, ima na raspolaganju kompletan tim.

- Lepo je imati kompletan tim. To nam je nedostajalo. Falili su nam važni igrači u timu koji je letos napravljen. Lazić je sada sjajno posle odsustva i u dobroj je formi. Očekujem mnogo od njega. Isto je sa Hangom. Odigrao je tek prvu utakmicu, biće mu potrebno vremena da pronađe ritam, ali sada, sa čitavim timom na okupu, možemo da budemo fleksibilniji, da koristimo različite postave i dajemo igračima više opcija kako bi izvukli maksimum od njih.

Na kraju grčki strateg je istakao da će ekipi biti potrebna karakteristična podrška sa tribina protiv Reala.

- Želimo navijače, oni su veliki deo naše igre i to uvek pričam. Tu smo zajedno, potrebna nam je njihova podrška. Radimo naporno da popravimo učinak u Evroligi, da budemo prvi u ABA ligi i želimo da budemo najbolji što je moguće i igramo najbolje moguće, uz njihovu podršku. Da budu naš šesti igrač na terenu - zaključio je Sferopulos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike