KRAJ: Tradicija je nastavljena, Zvezda i šesti put dobila Valensiju

18.12.2020

17:30 >> 20:01

0

Crveno-beli slavili u Beogradu

KRAJ: Tradicija je nastavljena, Zvezda i šesti put dobila Valensiju
Copyright MN Press

Uspela je Crvena zvezda da pronađe svetlo na kraju evroligaškog tunela. Niz od pet poraza su prekinuli u Beogradu.

U dvorani “Aleksandar Nikolić” su savladali Valensiju – 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16).

Pročitajte još:

Bila je ovo šesta pobeda u isto toliko mečeva protiv španskog tima. Najefikasniji su bili Lojd sa 20 i O’Brajant sa 15 poena, na drugoj strani su Prepelič i Laberi dali po 15 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – DRAMA PRIPALA ZVEZDI

Lojd u svom stilu poentira. Dubljević pravi faul prilikom postavljanja bloka na 100 sekundi pre kraja (74:71). Davidovac iz veoma teške situacije, pored dvojice čuvara, pronalazi prostor da šutne i da pogodi. Tajm-aut Ponsarnaua (76:71). Dubljević je promašio trojku, Laberi je laktom udario u glavu Lazića, ali su sudije pokazale da je kapiten Zvezde napravio faul pre tog udarca. Laberi je pogodio oba penala, Obradović traži minut odmora (76:73). Veliki pritisak na Lojdu, on ostavlja za Lazića koji promašuje trojku, Davidovac hvata loptu, novi promašaj, Prepelič kreće u napad, pravi veliku grešku i poklanja loptu Zvezdi, Zvezda je sačekala da istekne vreme i pobedila.

38′ – NEIZVESNA ZAVRŠNICA

Dubljević je ponovo završio na liniji penala, bio je polovičan, lopta mu se odbila u ruke, ali je ranije skočio po nju, pa je Lamonika reagovao (70:68). Lojd koristi to što ga čuva Laberi, prolazi i poentira (72:68). Dubljević postiže svoj peti poen na utakmici (72:70). Trojka Lojda ulazi, pa izlazi iz obruča, Lazić se borio, nije uspeo da se izbori za loptu. Van Rosom je promašio trojku, Lazić je napravio faul u borbi za skok. Kalinić je dao prvo, promašio drugo, Lazić je uhvatio loptu (72:71).

36′ – TROJKA LOJDA

Ponovo Zvezda gubi loptu prilikom izvođenja auta. Lazić se odlično snalazi i krade loptu, a onda bez ideje u napadu. Lazić je tapkao loptu kao plejmejker, ostavio za Lojda koji pogađa za tri. Vilijams ne uspeva da uzvrati istom merom (70:67).

35′ – GREŠKE ZVEZDE

Lojd se snalazi prilikom izvođenja lopte iz auta, Davidovac prilazi da je izvede, greška u dodavanju, Hermanson krade loptu, a Vilijams pogađa pod faulom i daje dodatno bacanje (65:65). Nova greška Zvezde prilikom izvođenja auta, Puerto kreće u kontru, Lojd se postavlja za faul u napadu, Lamonika pokazuje da je faul odbrane. Puerto daje oba penala (65:67). Volden je zamenio Uskokovića. Presing Valensije po celom terenu se nastavlja. Hermansonu je sviran faul zbog preterane agresivnosti. O’Brajant je morao da šutira sa velike udaljensoti zbog isteka napada, Kuridža hvata loptu, ali je isteklo vreme. Borbeni O’Brajant dolazi do skoka, a San Emeterio faulom sprečava kontru i uvodi svoj tim u bonus. Lojd prekida “prazne minute” (67:67). Dubljević je uspeo da iznudi faul O’Brajanta, ali je promašio oba penala (67:67).

33′ – KURIDŽA ZA TRI

Vilijams promašuje, Rit se odlično kreće i zakucava, pa zatim kasni u odbrani i dozvoljava Tobiju lake poene (62:62). Uskoković kreće na prodor pa ostavlja za Kuridžu koji iz ćoška daje trojku (65:62). Sjajan potez Lojda koji je izblokirao šut za tri Puerta, a potom je u borbi za loptu on napravio faul na Davidovcu.

31′ – TROJKE

Rit pogađa za tri konačno, svi u Zvezdi su tražili faul u napadu, sudije se nisu oglasile, Puerto je uzvratio trojkom (60:60).

30′ – VALENSIJA SE VRATILA

Volden je fauliran prilikom prodora, bio je polovičan sa penala (55:49). Rit je zamenio O’Brajanta i odmah napravio faul. Tobi je dao oba penala, pa blokirao Voldena na prodoru. Tobi je zatim pogodio pod faulom Tobija i dao dodatno slobodno bacanje (55:54). Novi odličan potez O’Brajanta u reketu, Laberi je pao i pokušao da iznudi faul, sudije ništa nisu svirale, pa mu nije bilo teško da pgodi. Laberi je pogodio trojku za izjednačenje pred poslednji kvartal (57:57).

28′ – HERMANSON ZA TRI

O’Brajant još jednom pokazuje šta zna i ume i daje nove poene. Lojd je dobio mali predah, ušao je Simonović. Kalinić faulira O’Brajanta. Volden promašuje za tri. Van Rosom baca loptu u ruke Simonoviću, Lamonika prekida kontru i svira faul, da je Volden pre tog dodavanja faulirao Van Rosoma.Hermanson pogađa za tri (54:49).

26′ – O’BRAJANT RASPOLOŽEN

O’Brajant prekida “prazan hod” košem sa pouldistance. O’Brajant je izblokirao Tobija, sudije su pokazale da je faul. Tobi daje oba penala (52:46). Davidovac ostaje sam u šutu za tri, promašuje. Kuridža sjajno reaguje u odbrani i krade loptu.

25′ – SERIJA VALENSIJE

Serija promašaja na obe strane, prekida to Prepelič poenima iz prodora (50:42). Vives potom ostaje sam posle dobre akcije, vraća svoj tim u igru i tera Obradovića na tajm-aut (50:44).

23′ – KUZMIĆ SAVRŠEN

Dobar potez Kalinića i poeni sa poludistance, Simonović promašuje za tri (48:38). Dubljević daje svoje prv poene, a trojka Uskokovića ne ulazi u koš, da bi se Kuzmić zatim odlično snašao u reketu, treći koš iz isto toliko pokušaja (50:40).

21′ – LOJD ZA DVOCIFRENU PREDNOST

Lojd pogađa trojku i donosi dvocifrenu prednost Zvezdi (48:36).

20+’ – OBRADOVIĆ I VOLDEN: DA NASTAVIMO OVAKO

Trener Zvezde je bio zadovoljan.

– Moramo da nastavimo da igramo na ovaj način. Lako je to reći, treba pokažemo na terenu da smo stekli iskustvo iz prethodnih mečeva – rekao je Obradović.

Plejmejker je bio kratak.

– Moramo da budemo fokusirani na obe strane terena – kazao je Volden.

20′ – POLUVREME

Prepelič pogađa za tri, Lazić pravi fintu u šutu za tri i ide na prodor, pogađa pod faulom San Emeterija i daje dodatno bacanje, menaj ga Simonović. Promašaj Dubljevića, ali Volden pravi grešku u koracima. Prepelič to kažnjava trojkom za tajm-aut Obradovića (42:36). Davidovac kreće na prodor, vraća za O’Brajanta koji daje trojku (45:36). Dubljević promašuje, Davidovac pokušava sa centra, ni blizu. Zvezda vodi posle prvih 20 minuta (45:36).

18′ – O’BRAJANT I KUZMIĆ ODGOVORILI

Kuzmić poentira, Vilijams promašuje dve trojke zaredom, a Lojd sjajno pronalazi O’Brajanta za lake poene u kontri i novi tajm-aut Ponsarnaua (37:28). Odlično kretanje Prepeliča za poene pored Lazića, O’Brajant koristi svoju snagu za poene (39:30).

16′ – MINI-SERIJA GOSTIJU

Posle poena Kalinića, Vilijams zakucava, Prepelič srećom promašuje za tri (33:28).

15′ – RITOV FAUL PONIŠTIO TROJKU LOJDA, PA SE ISKUPIO

Kuzmić poentira u reketu. Vilijams promašuje, Lojd daje trojku u kontri, a sudija Kovalski svira faul Rita u napadu i poništava trojku. Lamonika je signalizirao da se priznaje, ali je trojka ipak poništena zbog faula Rita. Vilijams je fauliran, promašio je oba penala, Dubljević je izbacio loptu u aut. Lojd pokušava za tri sa oko devet metara, promašuje, ali Kuzimć hvata loptu, Rit pronalazi Lojda koji poentira posle prodora. Ponsarnau traži minut odmora (33:24). Kalinić poentira po povratku na teren (33:26).

13′ – KALINIĆ U REKLAMAMA

Poeni Rita, Kalinić je krenuo u kontru, ispala mu je lopta, skočio je po nju i završio iza koša, u reklamama. Davidovac je odmah prišao da pomogne, srećom sve je u redu. Uskoković promašuje za tri, Zvezda se izborila za novi posed, a Lojd daje trojku (29:24).

11′ – LOJD SA PENALA, PA KUCANJE VOLDENA

Volden je fauliran prilikom prodora, pogodio je oba penala, da bi Volden zatim ukrao loptu, pa zakucao (24:22). Prepelič promašuje trojku.

10′ – MALA PREDNOST VALENSIJE

Prepelič ostaje sam u ćošku i pogađa za tri. Davidovac se sjajno snalazi pod košem. Sjajna akcija Valensije, Hermanson nabacuje na obruč, a Tobi zakucava (16:20). Davidovac ponovo koristi snalažljivost u reketu, da bi Uskoković potom napravio drugu ličnu i poslao Prepeliča na liniju penala gde on pogađa oba (18:22). Davidovac poentira u poslednjem napadu crveno-belih, traži faul, sudije ništa nisu svirale (20:22).

8′ – ODLIČNI POTEZI O’BRAJANTA

O’Brajant je prvo odličnom asistencijom uposlio Kuridžu koji je zakucao, da bi potom ukrao loptu i pogodio u kontri. Malo je nedostajalo da ukrade još jednu loptu, da bi Vives zatim napravio grešku u koracima. Zvezda to ne uspeva da iskoristi, a Laberi daje novu trojku (14:15).

6′ – VOLDEN POD FAULOM

Volden kreće na prodor, poentira pod faulom. Pre slobodnog bacanja je bio TV tajm-aut, a Kori je pogodio penal po povratku na parket. Vives iz teške pozicije, preko ruke, daje trojku (10:12).

5′ – LOJD I LABERI

San Emeterio poentira, Lojd ide na prodor, ostavlja za Lazića koji se ne odlučuje na šut za tri, već za fintu i prodor i tom prilikom gazi aut liniju. Laberi daje trojku (4:7). Ušli su Volden i O’Brajant umesto Uskokovića i Kuzmića. Lojd uzvraća trojkom (7:7). Leberi poentira iz reketa (7:9).

3′ – DOBAR POTEZ SIMONOVIĆA

Dobar potez Simonovića za prve poene na meču (4:2).

2′ – LABERI ZAKUCAVA

Valensija se fokusirala na šut za tri poena u prvim minutima utakmice. Uskoković je posle poena napravio ličnu grešku, pa je izgubio loptu, a Laberi je zakucao na drugoj strani posle novog napada izborenog ofanzivnim skokom (2:2).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je krenuo prve poene je postigao Uskoković u poslednjim sekundama napada (2:0).

18:55′ – USKOKOVIĆ U STARTNOJ PETORCI

Zvezda meč počinje u petorci Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

18:48′ – BEZ DOBRIĆA, KOLOM PORED TERENA

Ognjen Dobrić nije u sastavu za večerašnji meč zbog problema sa stomačnim virusom. Novo pojačanje Kino Kolom, inače doskorašnji igrač Valensije, neće debitovati u ovom meču.

MN Press

18:44′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Zvezde i Valensije se zagrevaju pred start utakmice.

18:35′ – STATISTIKA

Ovo su statistički parametri za večerašnji meč. Po broju postignutih poena je Valensija bolja (82.9 naspram 75.4), Zvezda je bolja u skokovima (32.1-31.3), dok su Španci bolji po asistencijama (20.5-14.6). Kada su međusobni susreti u pitanju, crveno-beli su dobili svih pet utakmica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike