Moj uticaj na pobedu - nula! Šaras nakon debija i dalje ne zna da li je u Aziji ili Evropi

16.12.2023

10:47

0

Autor: A. S.

Legendarni Litvanac potvrdio da nije tipičan trener i član sportskog kolektiva

Moj uticaj na pobedu - nula! Šaras nakon debija i dalje ne zna da li je u Aziji ili Evropi
Šarunas Jasikevičijus - Copyright Profimedia

Šokirana je Evropa odlukom da Dimitris Itudis više nije trener Fenerbahčea, a tek kada je ozvaničena i zamena i u Istanbul stigao Šarunas Jasikevičijus, postalo je jasno.

Fener u tekućem delu sezone može da žali za izgubljenim bodovima, pa je usledila i promena, a stigla je i reakcija igrača. Sinoć su upisali trijumf nad ekipom Monaka sa 86:74, a čuveni Litvanac navodi da njegove zasluge nema u trijumfu na debiju.

- I ja sam izgubljen u ovom trenutku, ne znam jesam li u Aziji ili u Evropi. Bila su ovo luda 24 sata, a moj uticaj za 24 sati može da bude samo – nula. Samo sam pokušavao da ne smetam igračima, preuzeo sam ekipu koja je dosad bila jako dobro trenirana. Neću menjati mnogo stvari. Naravno, svi mi imamo nešto svoje, ali svi znamo kakav je Dimitris trener - rekao je Jasikevičijus i dodao:

- Dao sam igračima samo minimum informacija jer zasad ne mogu nita da im prenesem, ne znam još njihove ofanzivne i defanzivne postavke. Samo sam želeo da kažem osnovne stvari i da im kažem da se bore. Srećni smo.

Litvanac je istakao da razume pitanje i interesovanje medija, ali da je jednostavno, jasna situacija.

- Znam da morate da popunite rubriku, ali treneru treba duže vreme da izvrši uticaj. Sada smo u režimu preživljavanja i polako ćemo da implementiramo neke ideje. Imamo mnogo iskusnih igrača koji su već videli sve vrste trenera, tipove odbrane i napada. Mogu da se prilagode - zaključio je Jasikevičijus i ovim izlaganjem još jednom potvrdio da nije tipičan član sportskog kolektiva koji samo juri na pobede i bodove, već onaj kome su važnije neke druge vrednosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike