Lazić ima male šanse da zaigra protiv Efesa, ali planira da zaustavi Larkina: Težak posao za Zvezdu, ali utakmica po utakmica

30.11.2023

15:03

0

Autor: A. S.

Crveno-beli znaju šta ih čeka, ali imaju i odgovor

Lazić ima male šanse da zaigra protiv Efesa, ali planira da zaustavi Larkina: Težak posao za Zvezdu, ali utakmica po utakmica
Branko Lazić - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju ekipu Anadolu Efesa, a meč će se igrati u beogradskoj Areni od 20 sati. Turski sastav i na ovom meču neće biti kompletan, a po svemu sudeći ni domaćin.

Kapiten crveno-belih, Branko Lazić povredio se krajem oktobra na meču protiv FMP-a i od tada nije bio u sastavu svog tima. Na današnjem treningu je razgovarao sa novinarima, ali po svemu sudeći neće igrati ni u petak uveče.

Trener Janis Sferopulos nije isključio mogućnost da Lazić zaigra, ali je kapiten priznao da su male šanse.

- Igram, ja sam uvek deo tima. Videćemo da li ću biti na parketu, odradio sam tek danas drugi timski trening, ne verujem da su velike šanse da igram protiv Efesa, male su šanse, možda u nekim narednim utakmicama. Mesec i po dana pauze. Dobro sam - rekao je Lazić, pa se potom dotakao meča:

- Očekujem da pružimo dobru partiju i da uz pomoć navijača dođemo do pobede. Biće teško posle ovih poraza i problema koje imamo. Siguran sam da ćemo uspeti da ostavimo to sa strane i da damo sve od sebe na terenu i da se nadamo pozitivnom ishodu.

Što se tiče stanja na tabeli, crveno-beli trenutno imaju skor 3-10, a kapiten navodi da ne razmišljaju previše o tome.

- Razmišljamo od početka o tome, treba da idemo od meča do meča, ako krenemo da vadimo brojke i da pravimo planove, da se ne koncentrišemo na ono što je bitno, a to je utakmica, onda ćemo izgubiti fokus. Zato i kažem da igramo utakmicu kao da je finale i ukoliko pobedimo zadržavamo šanse da idemo dalje, tako se spremamo.

Na kraju je bilo govora i o Šejnu Larkinu, koji je bio povređen, a onda zaigrao protiv Partizana u prošlom kolu i postigao 27 poena. Kako ga zaustaviti?

- Da vam kažem javno, pa da i oni tamo znaju. Šalim se. Znamo ga, nije od juče tu, nema tu nekih posebnih saveta, neke sitne detalje. Dugo smo i mi i on u Evroligi, odlično se poznajemo. Svi zajedno i ja pored klupe, uspećemo nadam se da ga zaustavimo - zaključio je Lazić. 

I Stefan Lazarević, poput kapitena, smatra da je važna utakmica, ali da idu pre svega, korak po korak.

- Kao što ste i sami rekli, važna utakmica u Evroligi za nas, igramo pred domaćom publikom na domaćem terenu. U zadnje vreme od Fenerbahčea nismo imali pozitivan rezultat u Evroligi, međutim mislim da je sutra prava prilika, imali smo dobru utakmicu u Novom Mestu i smatram da su se pojedini igrači podigli na toj utakmici i da smo svi ušli u dobar ritam, što je neka dobra uvertira pred sutrašnju utakmicu - rekao je Lazarević i priznao da ni on ne razmišlja o skoru i plasmanu u top 8:

- Pa nije sad da razmišljamo o tome idemo od utakmice do utakmice, tako da nam je bitna ova sledeća, tako ćemo i posle nje razmišljati o sledećoj, o tom potom polako.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike