Svi mu se smeju: Odbio 84 miliona, mislio da vredi više, sad potpisao za NBA "siću"!

11.08.2021

08:43 >> 09:45

0

Denis Šreder se baš, BAŠ precenio

Svi mu se smeju: Odbio 84 miliona, mislio da vredi više, sad potpisao za NBA "siću"!
Copyright Denis Šreder, Profimedia

Kakva pogrešna procena, kakav gubitnik, kakav tragičar! Slobodni igrač Denis Šreder debelo je precenio svoju vrednost, pa se gorko kaje zbog pogrešnog izbora koje je napravio.

On je potpisao jednogodišnji ugovor sa Bostonom za 5,9 miliona dolar. Cilj Seltiksa je da dobiju još opcija u napadu, što bi malo rasteretilo Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna.

– Ponosan sam što mogu da objavim da ću u sezoni 2021/22. igrati za Boston Seltiks! Ovo je jedna od najboljih franšiza u istoriji NBA i biće mi čast da obučem zeleno i belo i radim šta volim. Svake noći ću davati sve od sebe za grad. Ko je spreman?! – napisao je Šreder.

Instagram/ds17_sf

Ali, zašto mu se ljudi smeju? Šreder je tokom prošle sezone odbio da produži ugovor sa Lejkersima, koji su mu nudili 84 miliona dolara za četiri godine!

On je navodno želeo da sačeka i dobije bolju ponudu.

Ipak, Lejkersi su doveli Rasela Vestbruka i tako popunili praznu poziciju plejmejkera. Onda je liga ostala bez novca, a Šrederu je ostalo da prebira po daleko manjim ponudama koje je dobio.

Može se samo pretpostaviti da je odabrao Boston jer će tamo imati priliku da igra više u plej-of timu. A samim tim i da pokuša sebi da digne cenu.

Pogledajte reakciju El Dankan, novinarke koja prati Boston:

U Bostonu se ta pozicija otvorila pošto je klub ubrzo posle završetka sezone trejdovao Kembu Vokera i tako ostao bez prvog pleja. Ipak, “insajderi” navode da je pozicija startnog kreatora igre bila namenjena Markusu Smartu, tako da je nejasno kako se trejd Šredera uklapa u tu nameru.

Bez obzira šta ko mislio o Šrederovoj igri, on konstantno ima poene u rukama, a u Boston je došao za zaista male pare, koje ne ugrožavaju “seleri kep”.

Ipak, ostaje problem Šrederovog jezivog šuta za tri poena. On je prošle sezone imao 38,5 odsto iz igre u toj kategoriji. Ipak, u karijeri za tri šutira 33,7. Kada se tome doda da Smart i Džoš Ričardson imaju slične probleme sa distance, jasno je da  Boston nije rešio taj problem.

Videćemo kako će sve to izgledati sledeće sezone, ali ostaje činjenica da se svet košarke smeje Denisu Šrederu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike