Ovo mogu samo Srbi! Orlovima peto zlato u nizu!

07.09.2023

20:35

0

Autor: A. S.

Istorija!

Ovo mogu samo Srbi! Orlovima peto zlato u nizu!
Basketaši Srbije - Copyright Fiba 3x3

Basketaši Srbije osvojili su peto zlato u nizu na šampioantima Evrope! U finalu u Jerusalimu savladali su Litvaniju sa 22:20. Koš odluke delo je kapitena i prvog igrača sveta, Strahinje Stojačića, kome je i pripalo MVP priznanje!

Nije moglo bez drame, ali tako je i slađe. Uglavnom, Stefan Kojić, Nemanja Barać, Strahinja Stojačić i Marko Branković su novi-stari šampioni Evrope i tako su ušli u istoriju. Evropsko prvenstvo koje se upravo završilo u Izraelu je osmo po redu, a Srbija ima pet zlata u nizu i to je nešto što će ostati zabeleženo.

Jeste Srbija igrala sa mnogo oscilacija, jeste dominirala u polufinalu, mučila se sa Austrijom, pala u meču sa domaćinom, ali pokazala je da može da pobedi i kada ne ide najbolje. Pokazala je zajedništvo, snagu i karakter. 

Litvance su večeras načeli njihovim oružjem, dvojkama, pa opet došli u situaciju da se komplikuje i da gledaju rivala kako šutira za titulu, ali nikada ne potcenjujte srce šampiona.

O samom meču više možete pročitati u tekstualnom prenosu ili vratiti snimak na FIBA "jutjub" kanalu, o onome što čine ovi momci iz takmičenja u takmičenje, pričaće se u godinama koje dolaze!

Blog uživo

8. minut -  Kojićev prodor ne ulazi, Litvanci zakucavaju, 20:20, ponovo smo komplikovali, ali kapiten je rešio da preuzme odgovornost, 22:20!

7. minut - Smanjuje rival sa penala, Kojić dolazi na liniju, bio je polovičan, 20:15! Ide dvojka Litvanije, pa koš faul Srbije na šutu i situacija se komplikuje, -1 i napad rivala, 20:19. Čudne odluke sudija, obostrani faul pod košem, ali lopta ostaje u posed Srbije.

6. minut - Dvojka Brankovića, +2, a potom i polaganje, 16:13! Siguran i Strahinja, +4, a evo i dvojke, 19:14!

5. minut - Ide i dvojka Litvanije i to uz faul, 11:11! Srbija igra čvrsto u odbrani, odnosno Barać i Kojić, ali rival diše za vratom. Fauliran je Strahinja, obe ekipe imaju po sedam prekršaja, a kapiten Srbije je bio siguran, 13:13. 

4. minut - Još jedna dvojka Kojića, 7:7, pa Brankovića, a onda i Stojačića, 11:7, akakv preokret!

3. minut - Stojačić sve stiže! Nije pogodio za dva, probao je Barać, a na novu odbiijenu loptu stigao je Strahinja, 3:6! Evo dvojke Kojića, -2

2. minut - Nova dvojka Litvanije pravi problem, ali i povreda Baraća zbog koje je morao iz igre

1. minut - Pokušao je Kojić sa distance, ali je lopta izašla iz koša. Litvanci ne greše, 0:2, ubrzo sigurni i pod koše, uzvraća Stojačić, 2:3!

20.14 - Počinjemo!

20.11 - Srpski basketaši su na terenu!

20.04 - Holanđanke su uzele titulu šampiona Evrope, očekuju se uskoro i naši basketaši.

19.55 - Početak finala, koje je zakazano za 19.55, malo kasni, jer je žensko finale i dalje u toku.

Srbija nije imala lak put do finala, a sigurno da neće biti lako ni Litvancima. Interesantno, ali to će biti duel dve ekipe čije su košarkaške selekcije nedavno igrale u četvrtfinalu Mundobasketa, a Orlovi su bili uspešniji.

 

 

Nadamo se reprizi!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike